Annons

Robin Liljegren trea – nästa mål är medalj på junior-SM

Robin Liljegren har fått det mesta att stämma. Nu inleder han snart jakten på sin första JSM-medalj.
Sport • Publicerad 16 december 2002
Robin Liljegren var inte så illa ute som det ser ut. Vikingtalangen vann matchen mot Philip Brandin.BILDER: PER ROSENQVIST
Robin Liljegren var inte så illa ute som det ser ut. Vikingtalangen vann matchen mot Philip Brandin.BILDER: PER ROSENQVISTFoto: 
faktarutan
faktarutanFoto: 

Glentons Mästarmöte i Vinslöv lockade över 300 ungdomsbrottare. U-märktredaktionen passade på att rikta lite extra uppmärksamhet mot Robin Liljegren. Den 18-årige Brobygrabben har flera spännande insatser bakom sig den här säsongen och en JSM-medalj ligger utan tvekan inom räckhåll. – Jag har gått på brottningsgymnasiet i Klippan i snart tre år och det har gett resultat, förklarar han. För två månader sedan slog BK Vikingtalangen till med det som han räknar som sin största merit hittills. Mot alla odds gick han in och slog favorittippade David Lind i fyrstadsbrottningarna. – Det gjorde ont, men det var det värt, flinar Robin Liljegren och fortsätter: – David tog silver på stora SM i 66-kilosklassen och det kändes verkligen bra att få slå honom. Det är i just 66-kilosklassen som Robin Liljegren kommer att jaga sin första JSM-medalj. Mästerskapet avgörs i Eslöv i mars och Vikingbrottaren har ställt siktet högt. – Ärligt talat så blir jag besviken om jag inte tar medalj. Jag har inte varit placerad tidigare, men nu har det gått så bra att jag vet att jag har en stor chans, säger Robin som fick ett bra formkvitto när han vann Lilla Mälarcupen – utan att släppa till en enda poäng – för en månad sedan. Riktigt lika enkelt gick det inte i Glentons Mästarmöte i helgen. Robin Liljegren, som tävlade i 76-kilosklassen, vann visserligen de matcher han räknat med, men i nyckelmatchen mot Anton Axelsson från Örebro – samme brottare som han slog i finalen i Mälarcupen – tog det stopp. – Jag tog ledningen, men han kom tillbaka och gick förbi. Det var en jämn och tuff match och jag gav allt för att komma igen, men lyckades inte, suckar han. Insatsen räckte trots allt till en välförtjänt bronspeng - Robins bästa placering i turneringen sedan starten för tre år sedan. – Jag hade siktat på att bli tvåa, så jag är lite besviken. Som väntat var det ingen som kunde rå på storfavoriten i klassen, den VM-meriterade dansken Marko Madsen som tävlar för Hököpinge. – Jag gick in och försökte hålla undan, men han är väldigt bra. Det visste vi om redan på förhand, avslutar Robin Liljegren. Anders Thell FaktaNamn:Robin Liljegren. Ålder:18. Bor:Broby och Klippan. Född:Broby. Yrke:Studerar på brottningsgymnasiet i Klippan. Tar studenten nästa år. Klubb:BK Viking. Familj:Mamma, pappa, två syskon och flickvän. Aktuell:Kom trea i Glentons Mästarmöte i helgen.

BROTTNING VINSLÖV
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons