Annons

Rodmans dotter gjorde första landslagsmålet

Trinity Rodman, dotter till förre basketstjärnan Dennis Rodman, gjorde sitt första landslagsmål i fotboll när USA besegrade Uzbekistan med 9–0.
Fotboll • Publicerad 13 april 2022
Trinity Rodman i landslagsdebuten mot Tjeckien. Arkivbild.Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/TT

19-åringen blev den amerikanska ligans yngsta målskytt genom tiderna när hon gjorde mål fem minuter in i sin debut för Washington Spirit för ett drygt år sedan.

Rodman blev även den yngsta spelaren att draftas till NWSL när Washington kontrakterade henne i januari 2021.

Annons

Sedan dess har det blivit ytterligare sju mål i klubblaget och hon har för besväret belönats med en plats i USA:s stjärnspäckade landslag.

Trinity är dotter till basketprofilen Dennis Rodman – känd för sina bedrifter med Chigaco Bulls på planen och för sina upptåg utanför den – och landslagsdebuterade mot Tjeckien i februari.

Det dröjde dock till hennes tredje landskamp innan första målet skulle komma. Mot 48-rankade Uzbekistan byttes hon in från bänken i halvtid och satte dit sitt första landslagsmål efter 71 minuters spel.

USA vann till slut träningsmatchen i Pennsylvania med 9–0. Lagen möttes även tre dagar tidigare i Ohio. Då slutade det 9–1 till hemmalaget.

USA är nu obesegrat i 67 hemmamatcher i följd och är numera världens högst rankade landslag.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons