Annons

Røiseland missar säsongspremiären

Världens bästa skidskytt, norskan Marta Olsbu Røiseland, drabbades av bältros tidigare i höst. Nu meddelar hon att säsongspremiären ryker.
Skidskytte • Publicerad 2 november 2022
Skidskyttedrottningen Marte Olsbu Røiseland missar säsongspremiären. Arkivbild.
Skidskyttedrottningen Marte Olsbu Røiseland missar säsongspremiären. Arkivbild.Foto: Terje Bendiksby/NTB/TT

De norska skidskyttarna kör sin premiärtävling i Lillehammer nästa helg. Det blir utan den 31-åriga Røiseland, som ännu inte har återhämtat sig efter sjukdomen bältros.

– Det blir för tidigt för mig. Jag har förhoppningar om att delta i världscupöppningen i Kontiolax i slutet av månaden, säger hon.

Annons

Røiseland säger att hon troligen måste använda inledningen av världscupsäsongen för att tävla sig i form.

– Det är bara att lyssna på kroppen så blir det bra till slut. Jag är optimistisk även om jag inte vet hur kroppen reagerar på ett så långt avbrott, säger den regerande världscupsegrarinnan och trefaldiga guldmedaljören på OS.

Även landslagskollegan Tiril Eckhoff kan tvingas stå över premiärtävlingen. 32-åringen har haft stora sömnbesvär och har inte återhämtat sig efter att ha corona i mars.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons