Annons

Röke avgjorde i slutet – igen

Sport • Publicerad 12 januari 2004

Röke fortsätter att kampera ihop med fru Fortuna i innebandyettan. Innan juluppehållet avgjorde man med fem sekunder kvar i hemmamötet mot Färjestaden.

I lördags gjorde Henrik Ehnberg 10–9 med 32 sekunder kvar i bortamötet mot tabelltrean Vimmerby. Lägg där till att Vimmerby missade öppet mål när klockan stod på 19.53 så förstår ni att Röke hade de berömda, men ack så betydelsefulla, marginalerna på sin sida.

Annons

– Vi har verkligen turen på vår sida just nu. I slutet av matchen mot Vimmerby kändes det inte som att vi skulle vinna, vi var rejält skärrade och Vimmerby var på gång, säger Kent Johannesson, tränare i Röke.

Vimmerby hade hämtat upp 5–9 till 9–9 och Röke var nere för räkning. Ett Röke som började matchen sömnigt, Vimmerby ledde med 3–0 innan Röke vaknade och gjorde sju raka mål. 7–3 blev till 9–5 som sen blev 9–9. Patrik Arnström sköt skottet som henrik Ehnberg slog in returen på. Klockan visade då 19.28. Tack vare Ehnbergs mål toppart Röke fortfarande innebandyettan, två poäng före Växjö IBK.

Marcus Nilsson

Vimmerby–Röke 9–10 (3–4, 2–4, 4–2)

Röke:Kristian Torstensson 3, Henrik Ehnberg 2, Robert Podlinski 2, Patrik Arnström, Magnus Karmborg, Henrik Brendheden.

INNEBANDY KRISTIANSTAD
INNEBANDY
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons