Annons

Rolf-Göran Bengtsson klar för finalen i Göteborg

Sport • Publicerad 6 april 2001

RIDSPORT. Sverige ändrade sina bestämmelser, den nederländske jordbruksministern grep in, och plötsligt log ryttarlivet mot Rolf-Göran Bengtsson igen. Nu är han klar för världscupfinalen i Göteborg i påsk.

–Hästarna reser i natt, sa Rolf-Göran Bengtsson till TT på torsdagseftermiddagen.

Annons

–De ska stå fem dagar i Danmark innan de släpps in i Sverige. Själv kommer jag efter på söndag.

Rolf-Göran Bengtsson har en toppsäsong bakom sig och var direktkvalificerad till världscupfinalen i Göteborg.

Då kom mul- och klövsjukan, och alla planer grusades. Holland stängde gränserna och Bengtsson kom inte ut med hästarna. Sverige krävde i det läget dessutom att hästarna skulle stå fjorton dagar i smittfritt land innan de släpptes in.

Tiden sprang ifrån svensken och Rolf-Göran Bengtsson verkade bara få se världscupfinalen på TV.

–Visst var det lite bittert, att efter allt jobb inte få ställa upp i finalen, medger han. TT

Rolf-Göran Bengtsson, som jobbar i Nederländerna för Jan Tops, var plötsligt fri att resa till Sverige med sina hästar han också.

Samma gällde Tops, irländaren Peter Charles och några till. För Bengtsson och hans hästar Medline och Chanel, som han rider för Tops stall, gäller det nu att snabbt hitta storformen igen.

Till följd av smitta och annat har deras tävlingssäsong blivit förryckt.

–De har inte tävlat sedan i december, säger Bengtsson om hästarna.

–Men här hemma har de känts bra, tycker jag.

Hästarna ska stå på Själland i väntan på att släppas in i Sverige. Stora delar av startfältet i finalen finns redan i Sverige. De åkte över gränsen i god tid för att inte bli utestängda till följd av mul- och klövsjukelarmet.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons