Rolfö målskytt i CL – Eidevalls Arsenal vidare

Barcelonastjärnan Fridolina Rolfö blev målskytt för andra Champions League-matchen i rad.
Samtidigt förlorade Jonas Eidevalls Arsenal stort borta mot Hoffenheim (1–4) – men klarade avancemang med blotta förskräckelsen.
Fotboll • Publicerad 15 december 2021
Landslagsspelaren Fridolina Rolfö blev målskytt för Barcelona i Champions League. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Fridolina Rolfö startade på bänken för Barcelona hemma mot danska Køge men fick kliva in redan efter 23 minuter för skadade Mariona Caldentey.

Bara sex minuter senare nådde den svenska landslagsanfallaren först på ett inlägg från vänster och nickskarvade in 2–0 till hemmalaget.

Den regerande mästaren Barcelona vann slutligen med 5–0 och gick därmed rent i gruppspelet med en förkrossande målskillnad på 24–1.

I förra Champions League-omgången stod Rolfö för både mål och assist i 4–0-segern borta mot Arsenal.

Arsenal, ledda av tidigare Rosengårdstränaren Jonas Eidevall, föll överraskande mot Hoffenheim (1–4) på bortaplan i sista gruppspelsmatchen – men är ändå klart för slutspel.

Hoffenheim gjorde sensationella tre mål inom loppet av fem minuter i inledningen av andra halvlek och gick upp i en 4–1-ledning. Det hade krävts ytterligare två mål för att tyskorna skulle sno andraplatsen från Eidevalls gäng.

Lagen stannade på samma poäng men Arsenal gick vidare i kraft av bättre inbördes målskillnad tack vare en 4–0-seger i hemmamötet.