Annons

Rolfö om sjukdomsfallen: "Extremt tufft"

Fridolina Rolfö lider med det schweiziska EM-laget som drabbats av magsjuka två dagar före mötet med Sverige i Sheffield.
Fotboll • Publicerad 11 juli 2022
Fridolina Rolfö under landslagets träning och pressträff i Carden Park, Chester, England.
Fridolina Rolfö under landslagets träning och pressträff i Carden Park, Chester, England.Foto: Adam Ihse / TT

Det schweiziska landslaget har drabbats av magsjuka, bara två dagar innan mötet med Sverige på Bramall Lane i Sheffield.

Åtta spelare och elva ledare har, i nuläget, därför isolerats.

Annons

– Extremt tufft för dem. Det är inget besked man vill ha oavsett vilket lag det är, att få så många sjukdomar. Men det är ändå några dagar kvar till match. Allt kan hända, de kan bli friska. Vi får utgå ifrån att matchen spelas, säger Fridolina Rolfö på Sveriges pressträff i Chester, England.

Att Sveriges nästa gruppspelsmotståndare drabbats av sjukdom kan även påverka svenskornas uppladdning inför matchen, enligt Rolfö.

– Man vet inte hur de kommer att ställa upp. Det kanske är svårare att förbereda sig beroende på vilka spelare som kommer att vara tillgängliga. För oss så påverkar det väl kanske lite, men samtidigt måste vi förbereda oss på att det ska bli match.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons