Roma segrar vidare

Sport • Publicerad 7 januari 2001

FOTBOLL. Atalanta hade chansen att hejda Roma i jakten på den italienska ligatiteln i fotboll. Det misslyckades. Efter 2–0-segern på Stadio Mario Bromana i Bergamo leder Roma serie A med åtta poäng.

I toppmötet mellan Atalanta och Roma tog gästerna ledningen redan efter 40 sekunder när Vincenzo Montella nickade ner bollen till forwardskollegan Marco Delvecchio som satte 0–1 bakom Ivan Pellizzolli.

Matchens avgörande period var dock den strax före halvtidsvilan, när Atalanta först fick ett mål av Nicola Ventola bortdömt och bortalaget 30 sekunder senare skickade in 0–2 genom Damiano Tommasi. Efter det tappade Roma aldrig kontrollen över matchen, trots utvisningen på Cristiano Zanetti i mitten av andra halvlek.TT För den andra storklubben i Rom, Sven-Göran Erikssons Lazio, fanns chansen att haka på i toppskiktet precis bakom Roma i och med att andra topplag tappade poäng i helgen.

Men 1–2 förlusten mot Napoli på hemmaplan var ett stort bakslag. Ett mål av Nicola Amoruso efter fyra minuter och ett självmål av Giuseppe Pancaro tio minuter före halvtidsvilan gav Napoli en tvåmålsledning. Sinisa Mihajlovic reducerade till 1–2 på straff med fem minuter kvar av matchen.

Efteråt visade Laziofansen sitt tydliga missnöje med de regerande mästarna. En polisman skadade ögat när han träffades av glassplitter sedan en buss med Napolifans attackerats och fått en ruta krossad av en sten efter matchen. Polismannen uppges dock inte vara allvarligt skadad, och hans syn är inte hotad.

Inne på arenan uppstod bråk mellan polis och Napolifans, och före matchen knivhöggs en 25-årig Napolisupporter i låret utanför arenan.

Även Parma åkte på en skrällförlust, 0–2 på hemmaplan mot bottenlaget Reggina.

På lördagskvällen tappade ligatvåan Juventus poäng efter 3–3 mot Fiorentina.TT