Annons

Rosén aktuell för FC Hessleholm

Johanna Rosén siktar på en tränarkarriär. Och kanske inleds den karriären redan nästa år – i FC Hessleholm. "De har hört av sig och visat intresse", säger KDFF-spelaren.
Sport • Publicerad 27 augusti 2009
Blir KDFF-backen Johanna Rosén ny tränare i FC Hessleholm? Bild: Pter Åklundh
Blir KDFF-backen Johanna Rosén ny tränare i FC Hessleholm? Bild: Pter ÅklundhFoto: 

Kristianstads DFF:s Johanna Rosén har ett fotbollsförflutet i IFK Hässleholm och nu funderar hon på att återvända till Hässleholm och den nystartade damklubben FC Hessleholm.

– Jag vill bli tränare, man har ju skaffat sig en massa erfarenheter från fotbollen och har mycket idéer. Så på så sätt är det här skitintressant, säger Rosén.

Annons

När går ditt kontrakt med KDFF ut?

– I november. Men jag har kontrakt på ett plus ett år.

FC Hessleholm är sammanslagningen mellan IFK och HIF i Hässleholm och klubben är med och slåss om en kvalplats uppåt i division III.

Den nya klubben finns redan i praktiken, men sammanslagningens två lag heter fortfarande IFK Hässleholm (i division III) och Hässleholms IF (i division IV). Först nästa år blir FC Hessleholm officiellt en egen klubb – och då kanske med Johanna Rosén som spelande tränare.

För det är väl slöseri om en spelare av allsvensk klass "bara" är tränare och inte hjälper till på planen?

– Jo, i och för sig, men det där har jag inte tänkt på så mycket än.

– Jag älskar att träna och tycker det är jäkligt roligt att spela fotboll. Men samtidigt vill jag bli tränare mycket för att kunna utveckla individer, hjälpa unga talangfulla spelare att växa både som spelare och människor. Och det gör man kanske bäst vid sidan av planen, det kan kanske vara svårt om man spelar också, säger Rosén.

Har du någon tränarutbildning?

– Nej, inte mer än den vi fick när jag gick på fotbollsgymnasiet. Men jag vill utbilda mig till tränare.

Känns division III – eller II om FC Hessleholm går upp – som en "lagom" nivå att inleda tränarkarriären på?

Annons

– Ja, det gör det väl. Jag vill nog inte börja för långt ner i seriesystemet. Då kan det lätt bli för oseriöst för min smak.

Vad vet du om FC Hessleholm?

– Jag vet ju att det är en ny sammanslagning, men jag har ganska dålig koll på spelarna. Jag tänkte åka och se en match när jag får tid.

Rosén poängterar att det är långt kvar till något är klart. För tillfället ligger fullt fokus på Kristianstads DFF.

– Jag har inte pratat så mycket med FC Hessleholm. De har visat sitt intresse och jag ska fundera på det efter säsongen. Jag har sagt till dom att jag inte kommer att ta något beslut än. Vi har sex matcher kvar av serien med KDFF och det viktigaste nu är att vi ska hålla oss kvar i allsvenskan.

– Sen beror det på vad jag ska göra nästa år. Om KDFF vill ha mig kvar, om jag vill vara kvar i KDFF, hur klubben satsar och så vidare. Vi får se, för tillfället är det som sagt bara de kommande sex matcherna som gäller.

Peter Paulsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons