Annons

Rosengård mot "tysk ångmaskin" i CL

Det fanns bara tuffa lotter. Sett till den här säsongen fick Rosengård en av de tuffaste.
I Champions Leagues kvartsfinal väntar överlägsna tyska ligaledaren Bayern München.
Fotboll • Publicerad 12 mars 2021
Emma Berglund, här under en match med Rosengård 2017, är tillbaka i Malmöklubben till den här säsongen. Arkivbild.
Emma Berglund, här under en match med Rosengård 2017, är tillbaka i Malmöklubben till den här säsongen. Arkivbild.Foto: Stefan Jerrevång/TT

FC Rosengård har bara nått semifinal i Champions League en gång tidigare, 2004, då det blev förlust mot Frankfurt. Det kommande kvartsfinalmotståndet är också tyskt, och minst lika tufft.

Bayern München, med svenska landslagsspelarna Hanna Glas och Amanda Ilestedt i laget, har haft en fantastisk säsong hittills. Bayern toppar Bundesliga med 15 segrar på 15 matcher och med osannolika 59–3 i målskillnad.

"Inga lätta lag"

Annons

För Rosengård, som inleder borta om knappt två veckor, blir det något att bita i.

– Det fanns inga lätta lag. Att hoppas på ett lag före ett annat var inte mycket att lägga energi på. Men det är en klassisk tysk ångmaskin, om man säger så, säger Rosengårds mittback Emma Berglund om motståndet.

– Det känns ändå positivt, tysk fotboll är man van att möta, både i Champions League och internationellt. Det kommer bli tufft, men det visste vi innan.

Den på förhand kanske tuffaste kvartsfinalen ser ut att bli Chelsea–Wolfsburg, och det är också vinnaren i det mötet som Rosengård ställs mot i en eventuell semifinal.

Bara två träningsmatcher

Men Emma Berglund är medveten om att mycket talar mot ett avancemang för Rosengård. Inte minst att den svenska säsongen inte ens har börjat.

– Det säger sig självt, men det är som det alltid har varit. Men förutsättningarna är olika, vi har ingen säsong att utgå ifrån, vi vet inte var vi står. Vi har bara spelat två tävlingsmatcher med den här truppen.

– Jag tror inte att vi hade setts som favorit i någon av matcherna. Men det kanske kan vara till vår fördel också.

Barcelona tar sig an Manchester City i en annan kvartsfinal, medan det troligen blir ett helfranskt möte i den sista. Lyon, som har vunnit turneringen fem år i rad, möter vinnaren i den ännu inte färdigspelade åttondelsfinalen mellan Sparta Prag och Paris Saint-Germain. Men där talar allt för PSG-avancemang efter 5–0-segern i det första mötet.

Rättad: En tidigare version hade fel i rubriken, rätt ska vara att det är CL-kvart som gäller. Tidigare stod det också fel på senaste semifinalen för Rosengård, rätt ska vara 2004, samt vilket lag som börjar på hemmaplan. Rätt är att Rosengård inleder borta.

Annons

Fakta: Så fortsätter CL-slutspelet

Kvartsfinaler, 23/24 mars med returmöten 31 mars/1 april:

1: Bayern München–Rosengård

2: Paris Saint-Germain/Sparta Prag–Lyon

3: Barcelona–Manchester City

4: Chelsea–Wolfsburg

Semifinaler: 24/25 april och 1/2 maj.

Vinnaren kvartsfinal 2–Vinnaren kvartsfinal 3.

Vinnaren kvartsfinal 1–Vinnaren kvartsfinal 4.

Final, Gamla Ullevi, Göteborg: 16 maj.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons