Rosengård tog enkel seger i svenska cupen

Fotboll • Publicerad 14 mars 2021
Rosengård följde upp Champions League-avancemanget med seger i svenska cupen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

FC Rosengård följde upp sitt avancemang i Champions League i veckan med att vinna första gruppspelsmatchen i svenska cupen hemma mot Vittsjö GIK.

I första halvlek dömdes det två straffar, en åt vardera håll. Båda lagen förvaltade chanserna väl och det stod 1–1 i paus.

I den andra halvlek tog dock favoriterna Rosengård kommandot och gjorde först ledningsmålet i den 69:e minuten genom Olivia Schough, åtta minuter senare satte Sanne Troelsgaard sedan spiken i kistan när hon gjorde 3–1.

Även Eskilstuna tog en enkel seger när de gästade elitettanlaget Sundsvall. Det blev en tillknäppt tillställning i första halvlek, men i andra halvlek lossnade det för Eskilstuna som gjorde tre mål. De vann matchen med 3–0.

Därmed är den första gruppspelsomgången färdigspelad.