Annons

Ryssar välkomnas till taekwondo-VM

Taekwondo • Publicerad 4 april 2023

Bordtennisen och fäktningen har redan gjort det. Nu följer Internationella taekwondoförbundet efter och tillåter ryska och belarusiska deltagare i internationella tävlingar. Deltagarna välkomnas till VM i Baku, Azerbajdzjan, som drar i gång den 29 maj.

"Taekwondoförbundet kommer att fortsätta jobba för fred och vi står enade för Ukraina. Dessutom vill vi säkerställa att ukrainska deltagare kan vara med i våra mästerskap. Det styrande organet har ställt krav och solidaritet med det olympiska andan i Ukraina", skriver man i ett pressmeddelande på sin webbplats.

Annons

Internationella taekwondoförbundet betonar samtidigt att det råder strikt neutralitet och att om en utövare har kopplingar till den ryska militären så kommer utövaren inte att få tävla.

Ukraina är kritiskt till beslutet och landet har tidigare hotat med bojkott i sommar-OS i Paris nästa år om ryssar och belarusier tillåts tävla.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons