Annons

"Så jävla skönt att knäppa alla på näsan"

Andreas Cederholm gjorde sin bästa match i hela slutspelet. Och efter finalvinsten delade han ut en känga till de som inte trott på laget eller de som hoppats på ett brandgult favoritfall.– Det är så jävla gött att få knäppa hela handbollssverige på näsan, nu visade vi att vi höll för favorittrycket, sa Andreas Cederholm och bjöd på ett tvättäkta guldsmajl.
Göteborg. • Publicerad 25 maj 2015
Andreas Cederholm. Foto: Peter Åklundh
Andreas Cederholm. Foto: Peter Åklundh

Med hjälp av IFK-läkaren Markus Waldén lotsas vi till dopningrummet strax efter slutsignalen. Där sitter Andreas Cederholm och Jerry Tollbring och försöker klämma fram några gulvita droppar.

Det går sådär.

Annons

Men "Ceder" är desto bättre på att prata i stället.

– Det var så många som inte trodde på oss, flera trodde att vi skulle åka ur redan i kvarten mot Hammarby.

– Därför känns det så jävla, jävla, jävla skönt att ta hem det här.

– Det är så underbart att få knäppa hela handbollssverige på näsan, det är så många som inte trodde på oss och som hoppades att vi skulle åka ut. Nu visade vi alla att vi höll för trycket.

Du studsade runt rätt friskt på planen under den sista halvminuten…

– Ja, men det var ju så jävla skönt. När jag bröt den där kontringspassen så bara kände jag att allting var klart, att guldet var vårt, sa Cederholm, som precis som många andra IFK-spelare lyfte fram de brandgula fansen när de skulle beskriva sin guldglädje.

– Känslan att få ge staden det här guldet som så många suktat efter, det är så jäkla kul. Och ibland har det nästan känts som att folket har längtat mer än vad vi själva har gjort.

Vad säger du om inramningen?

– Helt outstanding, jag tror inte att det är mycket som kan slå det här i mitt handbollsliv. Och när det gäller min egen karriär så finns det ingenting som är i närheten av det här, absolut ingenting.

När vi pratar om själva matchen så kommer Cederholm in på en annan revansch, förutom den där lagmässiga som han redan varit inne på.

Annons

"Ceder" gjorde nämligen sin klart bästa match på hela slutspelet och bakom kungen Markus Olsson var det Cederholm som tog störst och bäst ansvar. Något även Ola Lindgren höll med om.

Och "Ceder" själv.

– Det här känns som en dubbel revansch. En revansch för laget och en för mig själv. Jag har inte gjort några bra matcher i slutspelet, men nu visade jag lite vad jag går för. Och det känns så jäkla gött.

Var spelar du nästa säsong?

– Det återstår att se…hahaha.

Cederholm börjar skratta högt och tänker på intervjun som gjordes med honom för någon månad sedan då han svarade "det återstår att se" på i princip varje fråga.

Men sen blir han allvarlig.

– Jag har ingen klubb klar. Och IFK är fortfarande med i bilden, absolut.

Då gissar jag att du blir kvar i IFK, när ni nu ska spela Champions League och allt…

– Det var du om sa det, ni får fortsätta spekulera, det är rätt kul när ni gör det.

Sa vi förresten att "Ceder" var på ett strålande guldhumör…?

Marcus NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons