Annons

Sabalenka på nytt i semifinal i US Open

Aryna Sabalenka är åter där hon var för ett år sedan.
I New York, i semifinal i US Open.
6–1, 7–6 (7–4) mot tjeckiskan Karolina Pliskova innebär ett möte med antingen Iga Swiatek eller Jessica Pegula.
Tennis • Publicerad 7 september 2022
Aryna Sabalenka är klar för semifinal i US Open för andra året i rad.Foto: Seth Wenig/AP/TT

Den 24-åriga belarusiskan, rankad sexa i världen, dunkade in sju serveess och slog 30 vinnande slag och höll sin serve i kvartsfinalen.

– Jag väntade mig en hel del långa slagserier och ville se till att hon fick jobba, säger Sabalenka.

Annons

Jobba fick Pliskova. Och det gick så där. Första set var över på 28 minuter, efter tre servegenombrott av Sabalenka.

Nu väntar antingen världsettan Swiatek, årets vinnare av Franska mästerskapen, eller Jessica Pegula i kampen om en plats i lördagens final.

Sabalenka har förlorat årets samtliga tre matcher mot polskan Swiatek – och det utan att ta ett enda set. Mot amerikanskan Pegula är statistiken desto muntrare: 3–1 i matcher under karriären.

– De är båda svåra motståndare. Jag kommer att få kämpa och måste göra mitt bästa. Jag är redo för en rejäl fajt, säger Sabalenka.

Belarusiskan kunde ha försvunnit redan i den andra omgången, men lyckades parera två matchbollar emot sig mot Kaia Kanepi vid 0–1 i set och 1–5 och vända matchen till seger.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons