Annons

Sagnia hyllas av världsettan: En favorit

Italienska supertalangen Larissa Iapichino har världens längsta hopp i år.
I längdhoppsfinalen på inne-EM gör 18-åringen upp med idolen Khaddi Sagnia.
Friidrott • Publicerad 5 mars 2021
Khaddi Sagnia tog sig vidare från EM-kvalet efter ett hopp på 6,78.Foto: Christine Olsson/TT

Khaddi Sagnia inledde kvalet skakigt, men reste sig och knep till slut förstaplatsen med 6,78, vilket var dagens längsta hopp.

I lördagens final är hon en av de stora favoriterna.

Annons

– Det kommer att vara tufft, de här tjejerna är inte att leka med. Jag ska bara fokusera på mig själv och tänka på de stegen jag tränat på hela säsongen. Därefter är det bara ge järnet och chansa, jag har inget att förlora, säger svenskan.

"En konstig tävling"

En annan som avancerade till finalen är superlöftet Larissa Iapichino. Italienskan var tillsammans med Sagnia de enda som klarade kvalgränsen på 6,70. Men hon var inte helt nöjd efteråt.

– Det var en konstig tävling. Jag hade problem med ansatsen, men som tur var tog jag längre ansats på sista och kunde kvalificera mig direkt. Jag är taggad för i morgon och hoppas kunna hoppa långt, säger hon.

18-åringen spås en lysande framtid och slog i februari till med världsårsbästa i form av 6,91, åtta centimeter längre än Sagnia som tidigare stod som världsetta.

En bedrift hon själv har svårt att förstå.

– Det är märkligt, att jag är junior och hoppar så här långt... Jag är glad för det, men det känns jättekonstigt, säger hon.

"En av mina favoriter"

Iapichino säger att hon går in i finalen utan några speciella förhoppningar, men gläds över att hon ställs mot just Khaddi Sagnia.

– Hon är en av mina favoriter. Jag har följt hennes tävlingar på tv och det är en ära att hoppa mot henne.

TT: Kan det bli en duell mellan dig och Sagnia?

– Förhoppningsvis, det vore en bra erfarenhet för mig, säger hon.

Längdhoppsfinal börjar klockan 19.40 på lördag.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons