Annons

Sagnia sjuk – missar Finnkampen

Längdhopparen Khaddi Sagnia är sjuk och missar Finnkampen, det bekräftar Mathias Karlsson, presschef för friidrottsförbundet, till .
Friidrott • Publicerad 2 september 2022
Sveriges Khaddi Sagnia är sjuk och missar således Finnkampen. Arkivbild.
Sveriges Khaddi Sagnia är sjuk och missar således Finnkampen. Arkivbild.Foto: Jessica Gow / TT

Finnkampen går av stapeln i Helsingfors under veckoslutet på den nyrenoverade Olympiastadion i det östra grannlandets huvudstad.

Dagen före tävlingarna i Helsingfors kommer beskedet att längdhoppsstjärnan Khaddi Sagnia är sjuk och missar Finnkampen.

Annons

– Det blir en intern lösning, någon som redan finns i truppen. Men det är inte klart vem än. De har inte bestämt sig, säger Mathias Karlsson, presschef för friidrottsförbundet, enligt Expressen.

28-åringen har hoppat final på EM och VM och var bara centimeter från att ta en VM-medalj i Eugene, USA, tidigare i sommar.

Sverige har tagit dubbelsegrar i de tre senaste Finnkamperna men i år ser det ut att bli jämnt på både herr- och damsidan, vilket gör att Sagnias bortfall lär bli än mer märkbart.

Finnkampen avgörs lördag kväll och söndag eftermiddag.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons