Annons

Sågs armbåga Robertson – stängs av

Den assisterande Premier League-domaren Constantine Hatzidakis stängs av efter den uppmärksammade situationen med Liverpools Andrew Robertson.
Fotboll • Publicerad 10 april 2023
Liverpools stjärnback Andrew Robertson (tröja 26) hamnade i konflikt med den assisterande domaren Constantine Hatzidakis.
Liverpools stjärnback Andrew Robertson (tröja 26) hamnade i konflikt med den assisterande domaren Constantine Hatzidakis.Foto: Nick Potts AP/TT.

Toppmatchen i engelska Premier League mellan Liverpool och Arsenal på Anfield bjöd på en hel dramatik och slutade 2–2.

Men rubrikerna efteråt handlade till stor del om en uppmärksammad situation i slutskedet av den första halvleken.

Annons

Tv-kamerorna fångade den hetlevrade Liverpoolbacken Andrew Robertson i ordväxling med den assisterade domaren Constantine Hatzidakis. Av bilderna att döma såg det ut som att Hatzidakis armbågade Robertson.

Incidenten har väckt starka reaktioner på sociala medier och nu meddelar Premier Leagues domarråd (PGMOL) att det Engelska fotbollsförbundet (FA) har startat en utredning och att Constantine Hatzidakis inte kommer tilldelas matcher så länge utredningen pågår.

"PGMOL kommer inte att ge Constantine Hatzidakis några matcher under FA:s utredning som syftar på att ta reda på vad som hände i situationen med Andrew Robertson på Anfield", skriver domarrådet i ett uttalande.

Liverpooltränaren Jürgen Klopp:

– Jag vet att det hände men jag såg det inte. Om det hände talar videobilderna för sig själva.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons