Annons

Samuelsson tvåa: "Ett av de bästa loppen"

Trots att han var sliten mentalt efter skidskytte-VM och hade en dålig känsla inför sprinten lyckades Sebastian Samuelsson ta en andraplats i Nove Mesto.
Skidskytte • Publicerad 6 mars 2021
Sebastian Samuelsson kom tvåa i Nove Mestos sprint. Arkivbild.
Sebastian Samuelsson kom tvåa i Nove Mestos sprint. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

I mål var han bara 2,4 sekunder efter fransmannen Simon Desthieux, som tog sin första världscupseger. Trea kom tysken Arnd Peiffer som var två sekunder efter Samuelsson. Alla på prispallen hade ett felfritt skytte.

Att han skulle vara på pallen vågade inte Samuelsson hoppas på.

Annons

– Jag har inte känt mig så pigg i veckan och känslan igår var inte superbra, säger han om stafetten där han bommade två gånger och Sverige kom på elfte plats.

– Men på något sätt lyckades jag mobilisera kraft och struntade i känslan och bara körde på. Jag hade bra tryck och hörde från sekunderingen hela tiden att jag åkte väldigt bra.

Var nervös

Han säger, i telefon från Tjeckien, att han var nervös inför andra skyttet, i stå:

– Jag visste att om jag sköt fullt skulle det bli en bra tävling. Jag är glad att jag lyckades hålla ihop det så bra.

För Samuelsson var det andra gången den här säsongen som han kommer tvåa i en världscupsprint, första gången var i Kontiolax i november. Då tog han också sin första individuella världscupseger, i jaktstart. Det har även blivit en andraplats i jaktstart i år, i VM som också räknas in i världscupen.

Han säger att han utvecklats till den här säsongen, både åkmässigt och skjutmässigt.

– Skyttet har varit bra hela säsongen, jag har en bra grundtrygghet i skyttet eftersom det gått så bra, säger Samulsson.

Stolt över vändningen

Men det som han kanske är allra mest nöjd med är den mentala styrkan som utvecklat, att han kunnat lägga dåliga tävlingar bakom sig och se framåt.

– Jag pratade lite med tränaren Johannes (Lukas) och vi kom fram till att det här måste ha varit ett av de bästa loppen i min karriär. Jag kommer från ett VM som var väldigt lyckosamt, jag kom hem och luften gick ur en litegrann när det stora målet var avklarat, säger han.

– Att jag sen ändå lyckas ladda om efter en dålig start i går och göra ett bra race idag – det är jag väldigt stolt över.

Nu laddar Samuelsson om för söndagens jaktstart. Även Martin Ponsiluoma, 20:e efter en bom, och Jesper Nelin, 32:a efter två bommar, får köra i morgondagens jaktstart.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons