I går gjorde skyttekungen Christian Sandberg comeback efter sin svåra axelskada.
Sport • Publicerad 21 augusti 2009

@09 Vinjett lag röd:Nordhorn 32 (14)

@09 Vinjett lag rosa:IFK Kristianstad 26 (13)

IFK-stjärnan spelade tio minuter på kanten när IFK Kristianstad träningsspelade med Nordhorn i Euregium.

– Christian har jättelångt kvar, men någon gång måste han börja och här kunde han smyga igång. Men det är positivt att han är på väg tillbaka, säger IFK-tränaren Kenneth Andersson.

IFK spelade oavgjort mot Nordhorn i onsdags, men i går vann tyskarna med 32–26 (14–13) i ett kokhet Euregium – och inför närmare 1 000 åskådare.

– Vi är med i 45 minuter, men blir för trötta och börjar spela individuellt, säger Kenneth Andersson efter matchen.

IFK mattades rejält efter paus mycket beroende på att danske Claus Kjeldgaard besväras av en överansträngd axel och inte kunde fullfölja matchen. Dessutom fick Markus Olsson (framgångsrik före paus) en lårkaka och Pär Möllerberg var hos en kiropraktor innan matchen för sina ryggbesvär.

För Jesper Larsson, som gjort över 100 Bundesligamatcher för Nordhorn, var det ett kärt återseende med sin gamla hemmapublik. Jesper och Kristian Friis delade på målvaktsjobbet och stod varsin halvlek.