Annons

Santalas succédebut

Det var en debut som har sin givna plats i klubbens historia. Nyförvärvet Jukka Santala hade varit på planen i åtta minuter i sin första match i Mjällby när han slog till och räddade tre poäng åt sin nya klubb.
Sport • Publicerad 9 augusti 2009
Jukka Santala, Mjällby debuterade och avgjorde matchen med sitt 1-2 mål. Bild: Robin Nordlund/Bildbyrån
Jukka Santala, Mjällby debuterade och avgjorde matchen med sitt 1-2 mål. Bild: Robin Nordlund/BildbyrånFoto: 

Santalas avgörande 2–1 betyder också med största sannolikhet att Mjällby redan nu så smått kan börja fira att laget nästa år spelar i allsvenskan.

Jukka Sankala var naturligtvis mycket nöjd efter matchen.

Annons

– Ja, jag kan inte påminna mig att jag gjort en bättre debutmatch någonsin, sade han.

– Spelmässigt var jag inte med så mycket på den korta tid jag fick men målet kan man ju inte klaga på. Det var skönt att jag kunde hjälpa laget till seger och tre viktiga poäng, tillade Jukka Santala.

Finländaren, som närmast kommer från danska Nordsjälland, har dragits med en efterhängsen knäskada de senast två säsongerna.

– Skadan är nu läkt men jag har alltjämt en hel del att ta igen i träningsväg. Men jag hoppas att jag kan nå min bästa form under de närmaste veckorna, sade han.

Där har Mjällby ett viktigt sparkapital inför höstens avslutande matcher.

Och det kan behövas, ty skall sanningen fram så var det faktiskt Assyriska som var det för dagen bättre laget.

– Ja, vi hade stor tur som vann. Dessutom gjorde Mattias Asper några avgörande räddningar, sade tränaren Peter Swärdh.

Framförallt hade gästerna problem med hemmalagets kortpassningsspel som bland annat ledde fram till ett par tre mycket heta målchanser.

Således nickade Eddie Moussa i ribban och Göran Marklund hade en trippelchans som Asper gjorde matchens räddningar på.

Mjällby var betydligt effektivare i sina avslutningar. Laget hade tre avslut på mål och gjorde alltså två mål.

Annons

Marcus Ekenberg gav laget ledningen på en nick från nära håll och sedan slog Jukka Santala till med sitt välplacerade skott utom räckhåll för Oscar Berglund i Assyriskas mål.

– Jag fick god tid på mig innan jag sköt. Jag hann se var målvakten stod och kunde placera skottet utom räckhåll för honom, berättade Jukka Santala om sin avgörande fullträff.

Segern betydde också att Mjällby har 16 poäng upp på fjärdeplacerade Assyriska. Och med tolv omgångar kvar så har förstås Södertäljelaget ingen chans att komma ikapp.

– Visst vill vi upp i allsvenskan och visst pratas det en del om det. Det går ju inte att komma ifrån. Men själv vill jag koncentrera mig på att utveckla vårt spel och förbättra en del saker, sade Peter Swärdh, när han fick frågan om det allsvenska kontraktet nu var klart.

– Som vi spelade i dag så fanns det en hel del att förbättra och vi skall nu jobba hårt för att alla bitar skall falla på plats framöver, till-lade Mjällbytränaren.

I den här matchen kunde han dock glädjas åt ett säkert försvarsspel samt stor effektivitet när det gällde att utnyttja målchanserna. Dessutom har laget just nu den tur som alla bra lag behöver för att vinna även matcher där motståndet är något bättre.

Jan Niklasson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons