Annons

Sargat KFUM föll stort

Utan de 18–åriga stjärnorna John Wahlby och Jakob Haglund blev det storförlust för KFUM Kristianstad mot KIKF Mladost: 87–120.
Sport • Publicerad 16 december 2002
18-årige Jakob Haglund tar ett stort ansvar i KFUM Kristianstad den här säsongen. Mot Mladost tvingades poängkungen att gå av med en stukad fot.
18-årige Jakob Haglund tar ett stort ansvar i KFUM Kristianstad den här säsongen. Mot Mladost tvingades poängkungen att gå av med en stukad fot.Foto: 
Henrik Svensson är stark under korgen och betyder mycket med sin räckvidd. Mot Mladost var han poängbäst i hemmalaget.
Henrik Svensson är stark under korgen och betyder mycket med sin räckvidd. Mot Mladost var han poängbäst i hemmalaget.Foto: 

KFUM Kristianstad tappade flera etablerade spelare inför den här säsongen. Det banade väg för klubbens yngre förmågor. Vid sidan av Tomas Ringberg och Anders Hellström, som bidrar med stor rutin, så är det klubbens 84: or som lyser starkast. Fem spelare, födda 1984 finns representerade i A–laget den här säsongen. Jakob Haglund och John Wahlby är två av dem, båda är nyckelspelare i det lag som krigar i botten av division II, omfattande Skåne och Småland. – Jag och John har spelat ihop ända sedan elva, tolvårsåldern, så det är klart att vi hittar varandra bra, säger Jakob Haglund. De beskrivs som starka bollhållare och speldirigenter. Jakob är dessutom lagets klart bästa poänggörare. Deras betydelse för laget är stor. Det förstår man efter att ha sett söndagens match mot KIKF Mladost, från Malmö. Jakob Haglund fick utgå på grund av en stukning strax innan halvtid och John Wahlby som var febersjuk spelade inte alls i matchen. Då gick det illa – Ja, det höll på att gå rent åt skogen. Gästerna ledde ett tag med femtio poäng innan hemmalaget putsade till siffrorna på slutet. Förlusten 87–120 är KFUM Kristianstads största nederlag den här säsongen. – Visst var det ordentligt stirrigt ett tag efter att jag fått kliva av, men sedan samlade sig grabbarna och skötte sig ganska bra, berömmer Jakob Haglund. Gästerna Mladost var starka i sitt skytte och gjorde massor av poäng från tremeterslinjen. Hemmalaget saknade det rätta motdraget. – De är duktiga i medgång, så förlusten är väl inte så mycket att säga om, menar Jakob Haglund. Jakob Haglund är inte van vid att sitta vid sidan av – han är känd som en riktig kämpe av lagkompisarna. Inför söndagens match hade han dessutom dragit på sig en förkylning, men det stoppade inte 18-åringen. – Det är jobbigt att titta på och inte kunna spela, särskilt idag när även John Wahlby saknades. Visst kan det gå om en av oss är borta, men båda två, då blir det tufft.. Ett stort problem som KFUM Kristianstad brottas med är tränarfrågan. Man har ännu inte lyckats att hitta en tränare till A–laget. Två av fjolårets spelare: Johan Lindgård och Rickard Svenesson tog ett visst ledaransvar förra säsongen, men båda lämnade inför detta året. Johan Lindgård gick till Södertälje. I Svenessons fall var huvudargumentet till avhoppet, just att man ännu inte har hittat någon tränare till A–laget. – Klart att det är en nackdel att inte ha en tränare. Inte minst behövs det i jämna matcher, säger Jakob Haglund. Detta syns tydligt på KFUM Kristianstad insatser så här långt. Laget har förlorat nio av tio matcher och ligger sist i tabellen. Man har dock hängt med bra i de flesta av matcherna. Tre matcher har exempelvis förlorats med 2–3 poängsmarginal. Jens Brogren Matchfakta KFUM Kristianstad–KIKF Mladost 87–120 (26–53) KFUM Kristianstad:Henrik Svensson 29, Tomas Ringberg 16, Jimmy Källström 14, Anders Sällström 7, Jakob Haglund 8, Jakob Nilsson 7, Nils Brunnström 3.

BASKET KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons