Sasa Todosijevic flyttar till Norge

Förre IFK Kristianstadsspelaren Sasa Todosijevic lämnar Sverige och elitserien. Han är muntligt överens med Osloklubben Nit-Hak och tränade med sitt nya lag i går.
Sport • Publicerad 20 maj 2005
Förre IFK-spelaren Sasa Todosijevic flyttar till Norge. Han är muntligt överens med hårdsatsande Osloklubben Nit-Hak. BILD: PRESSENS BILD
Förre IFK-spelaren Sasa Todosijevic flyttar till Norge. Han är muntligt överens med hårdsatsande Osloklubben Nit-Hak. BILD: PRESSENS BILDFoto: 

Den gångna säsongen vann han Guifs interna skytteliga.

Det var dock inte tillräckligt för att elitserieklubben skulle försöka behålla Sasa Todosijevic.

– Det var dags att röra på sig och den största anledningen är att jag ville byta position. Nit-Hak värvar mig som mittnia, säger Sasa till Kristianstadsbladet.

Det var mittnia han spelade när IFK Kristianstad lånade honom säsongen 2003/04.

Förra säsongen var Sasa tillbaka i moderklubben, som högernia, och det gick så bra att 25-åringen vann klubbens interna skytteliga.

Nu går han vidare.

– Det var aldrig aktuellt att spela i en annan svensk klubb. Jag vill inte möta klubben i mitt hjärta, säger Sasa.

Och det är fortfarande Guif?

– Ja, svarar Sasa kort. Två gånger har Guif träffat Sasa efter säsongen och det kontraktsförslag han fått ligger klart under vad de bäst betalda spelarna tjänar.

Guif har, som bekant, ekonomiska problem och uppgifter till Eskilstuna-Kuriren säger att Sasa erbjudits en månadslön på runt 4 000 kronor.

– Riktigt så lågt är det inte, men det är en bit under 10 000, säger Sasa.

Är du besviken på Guif?

– Jag är lite fundersam kring styrelsen. De är säkert bra affärsmän, men de kan inte mycket om handboll eller hur kontakter med spelare bör skötas, säger Sasa.

I går träffade han sin nya klubb för första gången. Nit-Hak (Nittedal/ Hakadal) slutade åtta i norska ligan den gångna säsongen. Nu ska klubben satsa och räknar med att värva fem-sex nya spelare.

Nit-Hak är berett att ge Sasa Todosijevic ett bra kontrakt.

– Jag kan leva på handbollen, men jag vill ha ett jobb också vid sidan om. Parterna är redan överens om det mesta.

– Det är ingen påskrift ännu, men vi är överens muntligt, säger Sasa.

Guifs ordförande Anders Krafft anser att de gett Sasa ett så bra kontraktsförslag som det är möjligt.

– På hans position har vi nu klart med Johan Lindberg och Patrik Johanson. Vi står inte och faller med Sasa som jag ser det även om vi gärna sett att han stannat, säger han till Eskilstuna-Kuriren.

Patrik Persson

Sasa Todosijevic

Ålder:25.

Familj:Flickvän.

Född och uppväxt:Eskilstuna.

Bor:Eskilstuna.

Klubbar:HK City Eskilstuna, IF Guif, IFK Kristianstad (2003/04), IF Guif.

Aktuell:Muntligt överens med norska elitklubben Nit-Hak.

HANDBOLL KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.