Annons

Seger: "Absolut värsta jag har varit med om"

Det blir bättre och bättre, men Caroline Seger räknar med att få bära med sig minnet av den tunga OS-straffmissen för alltid.
Fotboll • Publicerad 15 september 2021
Caroline Seger (till vänster) på en landslagsträning i Bratislava.
Caroline Seger (till vänster) på en landslagsträning i Bratislava.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Fotbollslandslaget är den här veckan samlat igen inför VM-kvalet i Slovakien, drygt en månad efter att Caroline Seger hade chansen att skjuta OS-guldet till Sverige. Hur det gick då vet vi: straffen gick över ribban, Kanada knep guldet – och Seger fick uppleva karriärens överlägset tyngsta ögonblick.

– Det är klart att det inte har varit lätt, jag tror också att det är en känsla som man kommer bära med sig för resten av sitt liv, säger Seger efter onsdagens landslagsträning i Bratislava.

Annons

Hon har tidigare skrivit på Instagram om de tunga känslorna efter straffmissen. Nu säger hon att det blir bättre och bättre – även om sorgeprocessen fortfarande pågår.

– Jag har ju varit med om mycket i min karriär, en lång karriär så jag har fått vara med om att både vinna och förlora. Men detta var det absolut värsta tänkbara som jag har varit med om, säger Seger.

– Det dyker upp ibland bilderna av just det tillfället, det kan komma när som helst. En vanlig dag, precis när jag har vaknat eller när jag är på en träning.

36-åringen säger att hon har haft bästa tänkbara stöttning från familj, vänner och landslaget. Direkt efter OS åkte hon till Spanien med några kompisar, bland annat landslagslegendaren Therese Sjögran.

– Jag kom bort lite och fick bara vara där i en helt annan miljö och få tänka på något annat än Sverige och fotbollen. Med det sagt tänkte man ändå väldigt mycket på fotbollen...

– Det är en sorg och något man tvingas gå igenom, säger Seger.

Sverige inleder kvalet till VM 2023 borta mot Slovakien på fredag.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons