Seger för Aspers Sociedad i jumbomöte

Sport • Publicerad 29 januari 2001

FOTBOLL. Nye tränaren John Toshack fick äntligen uppleva sin första seger.

Och Mattias Asper lär få stå kvar i målet.

Deras Real Sociedad tog en förkrossande 4–1-seger i bottenmötet på bortaplan mot Racing Santander i den spanska ligafotbollen. Toshack tog tillbaka Asper i målet till förra helgens match mot Osasuna och då blev det en poäng, 1–1.

Asper fick stå kvar och hade en del att göra i den första halvleken. Santander började bäst och dominerade men kunde inte utnyttja sitt övertag. Joseba Llorente gav Sociedad ledningen i 36:e minuten och tre minuter senare ökade Julio Cesar på till 2–0.

Hemmalaget reducerade precis före halvtid men Sociedad avgjorde med två mål de sista tolv minuterna. Olof Mellberg spelade från start i Santander, men byttes ut efter 75 minuter. Sociedad överlämnade jumboplatsen till Santander tack vare sin fjärde seger för säsongen.TT