Annons

Seger mot Danmark i Hagmans 200:e landskamp

Nathalie Hagman gjorde sin 200:e handbollslandskamp. Det firade hon med att vara målbäst när Sverige slog Danmark med 34–30 i Helsingborg.
Handboll • Publicerad 5 april 2023
Nathalie Hagman gjorde sex mål mot Danmark.
Nathalie Hagman gjorde sex mål mot Danmark.Foto: Johan Nilsson/TT

Det var en meriterande svensk seger mot fjolårets EM-tvåa. Danskorna hade inför mötet vunnit tre raka mot Sverige, som nu besegrade de rödvita för första gången sedan VM 2017.

Hagman och Jenny Carlsson sköt sex mål var i segern.

Annons

– Allt handlar om att skapa självförtroende, och att vi kan vinna mot ett så bra lag som Danmark... En väldigt, väldigt skön känsla just nu, säger Nathalie Hagman till SVT.

31-åriga Hagman, som debuterade i Blågult 2009, blev den sjunde damspelaren att nå milstolpen 200 landskamper för Sverige.

– Det känns som att det har tagit 100 år att göra 200 landskamper – och det har det väl också, säger Hagman med ett skratt.

– Det är jättekul. Jag tänker inte så mycket på sådant, men jag blev faktiskt lite rörd när jag fick ta emot blomman.

Jamina Roberts är den enda spelaren i det nuvarande landslaget som har gjort fler landskamper (213). Hon utsågs tidigare på onsdagen till årets spelare i svensk handboll, för andra året i rad.

Sverige möter Danmark igen i Köpenhamn på tisdag. I slutet av november inleds VM som de två länderna arrangerar ihop med Norge.

Fakta: Spelarna som gjort minst 200 landskamper

Åsa Mogensen (Eriksson), 254.

Kristina Flognman, 225.

Mia Hermansson-Högdahl, 225.

Isabelle Gulldén, 224.

Jamina Roberts, 213.

Matilda Boson, 210.

Nathalie Hagman, 200.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons