Sekundsnabb Eriksson Ek sänkte Vegas

Med två mål såg Joel Eriksson Ek till att Minnesota kunde vinna över Vegas med 4–3. Men gladast var ändå målvakten Kaapo Kähkönen, som firade sin åttonde raka seger.
Ishockey • Publicerad 11 mars 2021
Minnesotas Joel Eriksson Ek dribblar sig förbi Vegas William Karlsson.
Minnesotas Joel Eriksson Ek dribblar sig förbi Vegas William Karlsson.Foto: Stacy Bengs/AP/TT

Joel Eriksson Ek behövde 19 sekunder.

Sedan hade den svenske centern lagt pucken till vänster om Marc André Fleury och Minnesota ledde över Vegas redan i matchens första byte.

Inte för att Vegas gav upp, backen Dylan Coghlan pangade in en kvittering halvannan minut senare, och han skulle återkomma till händelsernas centrum.

Nytt målrekord

Men efter den målsprakande inledningen höll såväl Fleury, som Minnesotas Kaapo Kähkönen, tätt i två perioder innan Kirill Kaprizov, efter skott av Mats Zuccarello, gav Minnesota ledningen och sedan petade Eriksson Ek på egen retur in 3–1 mellan benen på en fumlig Fleury.

Svensken är nu inte bara årets bästa målgörare i Minnesota, han har med sina tio mål redan gjort fler än någonsin tidigare under en hel säsong. Själv betonar han försvarsarbetet.

– Spelar man bra defensivt får man fler chanser framåt också. Vi fokuserar på det defensiva och då blir vi mer offensiva, säger han på presskonferensen efter matchen.

"Kämpade oss igenom det"

Minuterna efter målet fick kanadensaren Fleury nog när han släppte in en fjärde puck och lämnade över målvaktssysslan till NHL-debutanten Logan Thompson, som höll nollan under sina elva minuter på isen. Och det var han som fick jubla två gånger om efter nya mål av Coghlan, som blev förste back i en Vegaströja att göra ett hattrick.

Sista målet kom med två minuter kvar av matchen och skapade nerv, men hemmalaget kunde rida ut stormen och vinna med 4–3.

– Slutresultatet spelar ju egentligen ingen roll, men det var lite olyckligt, som vi spelade var det här mer en 4–1-match, sade Minnesotatränaren Dean Evason på presskonferensen och betonade att han var nöjd med segern, trots viss frustration i båset och att han själv efter matchen såg ut som att laget förlorat.

– Vi kämpade oss igenom det, men det var frustrerande. Men hela gänget spelade bra, varenda en, berömda han sina spelare.