Annons

Sembrant: "Gick runt som en panda"

Smällen med några minuter kvar tog illa. Men Linda Sembrant spelade vidare – trots att hon visste vad som hänt.
– Jag känner ju att näsan står ut åt sidan, säger landslagsbacken.
Fotboll • Publicerad 9 april 2023
Linda Sembrant tränar med specialskydd för att skydda sin brutna näsa.
Linda Sembrant tränar med specialskydd för att skydda sin brutna näsa.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Landslaget är just nu samlat för sista gången innan VM-samlingen i sommar. Det var dock nära att Linda Sembrant blev kvar hemma i Turin i stället.

Men tack vare en lyckad operation – och en skyddsmask – kunde hon ansluta till landslaget nästan som planerat tidigare i veckan.

Annons

Det var i slutminuterna av Juventus match mot Inter för drygt två veckor sedan som olyckan var framme.

Linda Sembrant träffades av en armbåge från höger och kände direkt att näsan var bruten.

– Jag får armbågen ganska kraftigt från sidan. Sedan när jag faller ner känner jag så klart på näsan och känner att den står ut på den sidan i stället, säger landslagsbacken och pekar på sin vänstra kind.

– Som tur är var det inte så långt kvar av matchen. Det var fem minuter kvar, så jag spelade av dem med hopp om att det inte skulle komma en nickduell till.

"Färgglatt" ansikte

Det krävdes en operation för att rätta till näsan igen. ”Mitt ansikte har varit färgglatt de senaste dagarna”, skrev svenskan på Instagram efteråt, med en bild på den rejält omplåstrade näsan och ett stort blåmärke under vänstra ögat.

– Och då har ni ändå inte sett de värsta (bilderna). Det var inte så fint de första dagarna, jag gick runt som en panda en stund, säger Linda Sembrant efter landslagets träning på Ullevi på påskdagen.

– Problemet var att det inte blödde något under matchen, utan allt blod stannade kvar i skallen. Men nu efter två veckor är det ju mer eller mindre borta.

"Ska skydda"

Trots näsbrottet fick Linda Sembrant klartecken för landslagssamlingen där Sverige mötte Danmark i Malmö i fredags (0–1) och ska möta Norge i Göteborg på tisdag.

Det krävs dock en genomskinlig skyddsmask, som ska minimera risken för en ny smäll mot näsan innan den läkt.

– Det är lite vanesak så klart att ha den. Men nu känner jag att jag kan röra mig fritt och kan fokusera på det jag gör på planen, inte på hur masken känns, säger hon.

Annons

– Det tar några veckor tills allt läkt ihop, men den ska ju skydda och händer det något ligger trycket på andra ställen i ansiktet.

Fakta: Linda Sembrant

Född: 15 maj 1987 i Uppsala (35 år).

Position: Mittback.

Klubb: Juventus.

A-landskamper/mål: 135/17.

Tidigare klubbar: Bälinge (–2007), Lincoln (korttidslån 2006), AIK (2008–2010), Göteborg (2011), Tyresö FF (2012–2014), Montpellier (2014–2019).

Främsta meriter: VM-brons 2019, OS-silver 2016, VM-brons 2011. Italiensk ligamästare med Juventus 2020, 2021 och 2022 samt cupmästare 2022, SM-guld med Tyresö FF 2012. Årets back på Fotbollsgalan 2016 och 2019.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons