Annons

Set och hört från Australian Open

Sport • Publicerad 20 januari 2004

TUNGT FÖR FORNA FINALISTER.Carlos Moya och Arnaud Clement har båda nått final i Australian Open. Nu har de något mindre roligt gemensamt, nämligen att turneringen 2004 redan är över för deras del. Tyngst var det för spanjoren Moya. Han tvingades lämna återbud på grund av skadan han ådrog sig i samband med lördagens final i Sydney.

–I går kunde jag knappast gå, de sade att om jag väntade en dag till så kanske jag skulle kunna spela. Men arrangörerna ville inte ge mig en dag till. Jag är väldigt besviken att jag inte kunde spela här, sade Moya.

Annons

För Clement blev det spel, men också förlust mot ryssen Nikolaj Davydenko efter att han haft ledning med 2–0 i set. Fransmannen kollapsade efter att han blivit illamående under fjärde set och läkare togs in på banan. De två sista seten vann ryssen därefter enkelt, 6–1, 6–2.

INGEN MER RESA TILL AUSTRALIEN FÖR DEMENTJEVA.Ryskan Jelena Dementjevas förlust mot Jelena Jankovic, Serbien-Montenegro, var en av de största skrällarna i damsingeln. Chans till revansch i Melbourne lär dock dröja.

–Kanske ska jag inte spela Australian Open i fortsättningen för jag spelar aldrig bra här, sade hon.

Ryskan var seedad sjua i årets turnering.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons