Annons

Set och hört från Australian Open

Sport • Publicerad 22 januari 2004

ÅTTONDE FÖRSÖKET GILLT.Brassen Gustavo Kuerten har försökt åtta gånger men aldrig lyckats ta sig vidare till den tredje omgången av Australian Open. Nu är 27-åringen där. "Guga", som han kallas, slog ut hårdservande kroaten Ivan Ljubicic med siffrorna 7–5, 6–7 (5-7), 6–4, 6–3.

–Det här är en helt ny prestation för mig med tanke på att jag aldrig har nått så här långt i turneringen tidigare. Det ger mig stort hopp inför nästa omgång, sade Kuerten, som har rejäl plusstatistik mot Ljubicic. Segern i andra omgången var den femte på sex möten.

Annons

MYSTISKT MAGVIRUS.Britten Greg Rusedski klagade över magsmärtor efter förlusten mot Albert Costa i måndags och nu verkar viruset ha spridit sig till flera spelare i turneringen. Damernas världsetta Justine Henin-Hardenne tog sig visserligen vidare till tredje omgången efter 6–1, 6–4 mot Camille Pin, men berättade efteråt att även hon plågas av magbesvär.

–Jag har inte känt mig bra på två, tre dagar och jag var trött på banan. Jag behöver definitivt vila, sade belgiskan som i nästa omgång ställs mot Svetlana Kuznetzova, Ryssland.

MISSAR I MASSOR – ÄNDÅ SEGER.16 dubbelfel, 10 tappade servegame, 77 egna missade slag....det var amerikanen Taylor Dents framgångs recept i mötet mot Juan Ignacio, Argentina.

Femsetaren innehöll massor av missar, men efter över tre och en halv timmes spel stod Dent som segrare med 3–6, 6–4, 4–6, 7–6 (7–4), 7–5.

–Min serv är nyckeln till min framgång. När den inte stämmer får jag verkligen problem. Det som händer är vad ni såg i dag. Jag fick kämpa och kämpa för att vinna, sade amerikanen Taylor Dent.

som i tredje omgången får hoppas att han hittat lösningen på misskavalkaden – då väntar nämligen världsettan Andy Roddick.

DOPNINGSRÄDSLA.I kölvattnet av Greg Rusedskis positiva dopningsprov uttrycker allt fler toppspelare en rädsla över att av misstag bli påträffade med förbjudna substanser i kroppen. Rusedski testade positivt för nandrolon, men hävdar att han är oskyldig och hoppas kunna bevisa sin rätt vid förhör i Montreal den 9 februari.

–Allt som behövs är ett spår av någonting. Det gör alla rädda, säger Andre Agassi och berättar att han själv gått igenom en nervös väntan efter att ha sökt godkännande för en hudkräm.

–Verkligheten för professionella tennisspelare är att vi verkligen är oroade, och tvingas dricka vatten endast ur speciella flaskor. Ändå ifrågasätts sporten. Det är tråkigt, säger Agassi.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons