Annons

Sexa trots flera missar

ALPINT STOCKHOLM. Sonja Nef tog sin fjärde storslalomseger för säsongen när hon vann världscuptävlingen i Cortina d´Ampezzo, Italien. Anja Pärsson blev sexa trots flera missar.
Sport • Publicerad 22 januari 2001
Anja Pärssons sjätteplats i storslalom i italienska Cortina d'Ampezzo var ett välkommet formbesked.Bild: SCANPIX
Anja Pärssons sjätteplats i storslalom i italienska Cortina d'Ampezzo var ett välkommet formbesked.Bild: SCANPIXFoto: På väg uppåt igen.

Sonja Nef var nästan en halv sekund före tvåan, kanadensiskan Allison Forsyth och 85 hundradelar före trean, österrikiskan Michaela Dorfmeister.

Nef säkrade segern i storslalomcupen när hon tog sin fjärde raka seger. Bara två tävlingar återstår i storslalom i vår och tvåan i storslalomcupen, Michaela Dorfmeister, kan inte nå Nef.

Annons

Anja Pärson, som inledde säsongen med två tredje platser och två andra platser men vars storslalomform sedan djupdök, är på väg uppåt igen. Trots flera missar i andra åket blev hon sexa, 1,31 sekunder efter Nef.

–Jag är nöjd med placeringen. Men jag känner också att jag har mer att ge, för jag åker inte riktigt som på träning. Jag var inte tuff nog i första åket. Sen gick det bättre i andra, säger hon i telefon från Cortina d´Ampezzo.

–Allt hänger på självförtroendet. Men det kommer. Redan då hon inte kvalade in till andra åket i Semmering, och veckan senare bara blev 23:a i Maribor, började Anja om från början. Hon raderade det som fanns lagrat i kropp och huvud och förpassade sig mentalt tillbaka till starten på höstsäsongen.

–Jag vill hitta tillbaka till det jag tränade mig till i höstas. Jag vet vad som var fel; jag hade glömt en del detaljer, börjat slarva lite här och där. Det gav rejält utslag när det var så svårt i backen som det var i Semmering.

Den senaste tidens träning börjar ge resultat igen. Och inte bara för Anja Pärson utan också för hela det svenska laget.

Anna Ottosson låg femma efter det första åket, men tappade dock i det andra åket och slutade elva.

–Hon åkte för försiktigt i den nedre biten i andra åket, säger förbundskaptenen Niklas Carlsson. Ylva Nowén gjorde tvärtom, åkte sämre i första åket och rejält mycket bättre i det andra och hon blev 14:e. Ylva, som var 30:e i det första åket, hade den näst snabbaste tiden i andra åket.

–Vi alla tre har åkt jättebra på träning, det har bara gått bättre och bättre och vi sa nu efter tävlingen idag att vi tagit ett steg framåt. Det är skönt att det är en tävling kvar innan VM, säger Anja Pärson. Ett sista VM-test är tävlingarna i Ofterschwang

Av Ingela Ahlberg, TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons