Annons

SHL-meriterad back presenterad för KIK

Dagens spelarnyhet från Kristianstads IK släpptes under onsdagseftermiddagen. Det är den 21-årige backen Calle Krantz som ansluter till klubben.
– Jag är en storvuxen tvåvägsback med ett bra skott som ser framemot att få chansen att utvecklas i en proffsig miljö, säger Krantz.
Ishockey/Kristianstad • Publicerad 23 maj 2018
Calle Krantz i Linköpings tröja.
Calle Krantz i Linköpings tröja.Foto: Stig Kenne/TT

KIK fortsätter att presentera nya spelare på löpande band. Under tisdagen var det poängkungen Daniel Håkansson som anslöt från Dalen och under onsdagen fick han även med sig en lagkamrat.

Calle Krantz inledde fjolårssäsongen i HA74, men avslutade i Dalen, där han spelade sex matcher. Nu har han alltså skrivit på för en säsong med KIK.

Annons

– Calle är en stabil back som har sina styrkor i det defensiva spelet med ett bra första pass. Han har skaffat sig erfarenhet genom att spela SHL och allsvenska matcher, detta kommer att vara viktiga erfarenheter när han nu skall ta nästa steg som seniorspelare. Jag är nöjd att få in Calle i laget som kommer att stärka upp vår defensiv, säger KIK:s sportchef och tränare Mikael Gath till klubbens hemsida.

Krantz, som är fostrad i Skellefteå, flyttade till Linköping 2012 och spelade sju matcher i SHL säsongen 2015/16. Säsongen därpå lånades han ut till allsvenska Västervik där han spelade fem matcher.

Förra säsongen blev det totalt tre mål och åtta assist under sina 37 matcher i hockeyettan.

– Jag har bara hört positiva saker om Kristianstad så som föreningen, fansen och staden. Så det var inga konstigheter när jag fick förmånen att skriva på. Jag ser verkligen framemot att spela i hockeyettans bästa lag i vinter och vara delaktig i resan mot allsvenskan, säger Krantz till KIK:s hemsida.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons