Annons

SHL: Tidsplanen håller

Ytterligare två matcher i SHL:s redan pressade spelschema måste skjutas upp efter ny smittspridning i Malmö. Men planen för slutspelsstarten ändras inte.
Ishockey • Publicerad 8 mars 2021
Malmö har drabbats av smittspridning på nytt och tvingas skjuta upp sina två nästkommande matcher. Men tidsplanen för grundserie och slutspel påverkas inte. Arkivbild.
Malmö har drabbats av smittspridning på nytt och tvingas skjuta upp sina två nästkommande matcher. Men tidsplanen för grundserie och slutspel påverkas inte. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Knappt tre spelveckor återstår av grundserien i SHL innan slutspelet startar den 27 mars.

När Malmö, som redan har matcher att ta igen, nu tvingas skjuta upp två matcher på grund av nya coronafall blir tidsplanen än mer pressad.

Annons

Om laget kan återuppta matchandet på lördag ska Malmö spela sina åtta kvarvarande matcher på 13 dagar. Den sista grundserieomgången spelas 25 mars.

– Vi har beredskap för att göra ytterligare flyttar och i så fall skjuta fram slutspelet ett par dagar eller vad som nu krävs. Det är väl förberett sedan ett antal veckor tillbaka. Men vi skjuter inte på något så länge vi inte måste, säger Hemlin.

Formatet kan ändras

SHL har redan tvingats skjuta fram slutspelet i två veckor på grund av de många uppskjutna matcherna på grund av spridningen av covid-19.

Ligan har också planerat för hur man ska hantera smittspridning under slutspelet. Hemlin flaggar för att matchserier med kort varsel kan kortas och att spelupplägget med matchordning kan ändras.

Men det formella godkännandet från Svenska ishockeyförbundet återstår.

– Vi har vi ansökt om något som vi kallar formatändringar och det innebär att vi kan göra justeringar, till exempel att ändra hemma-borta-flödet, vi kan skjuta på speldagar och vi kan gå ned till bäst av fem matcher i någon slutspelsserie till exempel. Men det är inga beslut vi tar förrän vi står inför ett faktum, säger Hemlin.

Kan spela över VM

I nuläget är det bäst av tre matcher som gäller i åttondelsfinal och bäst av sju från och med kvartsfinalerna.

En eventuell sjunde och avgörande SM-final är planerad till den 15 maj, men rent teoretiskt kan slutspelet spelas parallellt med VM som startar den 21 maj. Även om kvarvarande lag då riskerar att behöva släppa sina bästa spelare till landslagen.

– Rent avtalsmässigt kan vi spela över VM, men det är inget vi planerar för. Vi tror att vi är klara till den 15 maj.

Fakta: SHL:s tidsplan

25 mars: Sista grundserieomgången.

27-30 mars: Åttondelsfinaler.

1-14 april: Kvartsfinaler.

16-29 april: Semifinaler.

1-15 maj: Final.

Källa: SHL.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons