Annons

Sim-EM på väg att flyttas – igen

Sim-EM ser ut att flyttas igen.
Den här gången till nästa år.
Simning • Publicerad 3 maj 2020
Sarah Sjöström med sina fem VM-medaljer i sydkoreanska Gwangju 2019. Nu ser samtliga långbanemästerskap 2020 ut att bli inställda då EM ser ut att flyttas till nästa år. Arkivbild.
Sarah Sjöström med sina fem VM-medaljer i sydkoreanska Gwangju 2019. Nu ser samtliga långbanemästerskap 2020 ut att bli inställda då EM ser ut att flyttas till nästa år. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

EM skulle från början ha avgjorts i Budapest den 11-24 maj.

Men coronakrisen fick det europeiska simförbundet (Len) att flytta mästerskapet och satte augusti som preliminärt nytt datum.

Annons

Men nu ser inte heller den planeringen ut att hålla, skriver simsajterna swimmingworld.com och swimswam.com.

Sim-EM, som förutom simning också innehåller simhopp, konstsim och öppet vatten, var från början tänkt att bli en viktig uppladdning inför OS i Tokyo.

Det kan det fortfarande bli. OS i Tokyo flyttades ju ett år framåt i tiden till den 23 juli-8 augusti 2021.

Enligt Wladar är det mest troliga att EM nu flyttas till i maj 2021.

Len har dock inte bekräftat att EM flyttas en gång till och en talesman för förbundet säger till swimswam.com att inget beslut ännu har tagits. Tidigare i veckan beslutade Len att samtliga juniormästerskap under 2020 ställs in.

För Sarah Sjöström och de övriga i simlandslaget ser det nu inte ut att bli något långbanemästerskap under 2020. I förra veckan ställdes också SM i Halmstad in på grund av coronakrisen.

Av det som från början såg ut att bli ett mästerskapstungt år inom simningen blir förmodligen kortbane-VM i Abu Dhabi den 15-20 december det enda som återstår. Men i nuläget ser även det mästerskapet högst osäkert ut.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons