Annons

Simic: Beutler tappade det efter paus

I en halvlek bjöd Nebojsa Simic och Dan Beutler på en rafflande målvaktskamp.Men efter pausvilan gick Simic på knock. Eller som den brandgula väggen själv uttryckte det:– Beutler tappade det i andra halvlek.
Kristianstad • Publicerad 15 december 2015
Foto: Bosse Nilsson
Foto: Bosse Nilsson

Derbyt i Kristianstad Arena påminde om mötet nere i Malmö för två månader sedan.

Två taggade målvakter där Nebojsa Simic vann på poäng.

Annons

Dan Beutler var bra i Baltiska Hallen medan Simic var lysande.

I returmötet var båda lysande i första halvlek, men där upphörde likheterna.

Simic var inte lysande efter paus, han var otäck, medan Beutler verkade ha gjort av med energin på de första 30.

– Det var en tuff kamp mellan oss i den första halvleken, men i den andra så tappade han det, sa Simic, som självklart var nöjd med sin insats.

– Det är alltid kul att besegra sina gamla lagkamrater. Nu har jag gjort två bra matcher mot Malmö den här säsongen, det känns riktigt härligt.

Vad är du mest nöjd med?

– Att jag levererade över hela matchen, jag spred ut mina räddningar över 60 minuter och hade ingen dipp. Sen är jag glad att jag spelade så bra de sista tio minuterna, det är alltid viktigt för en målvakt att vara bra i slutet av en match.

– Nu var det i och för sig inte så jämnt, men jag tycker ändå att det ger en extra bra känsla när man är bra i slutet.

Det såg nästan ut som att dina gamla lagkamrater var rädda när de skulle skjuta i slutet av matchen?

– Jag har ju spelat med de här grabbarna i några år och det har inte hänt så mycket med dem de senaste åren, jag vet ungefär var de skjuter…haha.

Annons

Att Simic hade ett monumentalt övertag på Malmöspelarna belystes bäst när Simon Nyberg fick ett sexmetersläge i slutet av matchen. Då ställde sig bara Simic vid närmsta stolpen och det var också där som Nyberg sköt.

Så enkelt.

Och så vackert.

– Jag tyckte nästan synd om Malmöspelarna ett tag. För vårt försvar var också riktigt bra i dag, ibland tycker jag att mina försvarare litar f-ö-r mycket på oss målvakter och blir lite trötta och lata i sitt försvarsarbete. Men inte i dag, i dag höll de hela vägen, log Simic.

– Och det är inte alldeles lätt att skjuta över Pettersson och Lindskog när de är på tårna.

I mötet nere i Malmö släppte Simic in 19 bollar.

I går 17.

– När vi släpper in så få mål så kan vi bara inte förlora. Vi har elitseriens bästa offensiv och vi ska kunna släppa in 22-23 mål i varje match och ändå vinna.

Har ni inte seriens bästa defensiv då?

– Jo, när vi gör jobbet i 60 minuter. Men som jag sa precis så blir vi lite trötta ibland och litar för mycket på målvakterna.

Annons

IFK vann förra mötet med fyra bollar, men speciellt spännande var det aldrig.

I den här matchen hade Malmö 9–7 efter 18 minuter och IFK hade så långt det ganska tungt.

Men så i en handvändning bytte matchen karaktär. IFK avslutade halvleken med att göra 5–0 på Malmö på de sista tolv minuterna och med de två inledande målen i den andra halvleken så blev de sju raka hemmamålen en matchavgörande faktor.

Nebojsa Simic höll under den perioden nollan i 15 minuter och Malmötränaren Ulf Sivertsson slog huvudet på spiken i sin kommentar efter matchen:

– Hur ska man då kunna besegra Kristianstad?

Foto: Bosse Nilsson
Foto: Bosse Nilsson
Foto: Bosse Nilsson
Foto: Bosse Nilsson
Handboll, elitserien

IFK Kristianstad–HK Malmö 27–17 (12–9)

IFK: Kristian Björnsen 5, Richard Hansich 5, Jerry Tollbring 4 (2), Fredric Pettersson 4, Iman Jamali 4, Inge Aas Eriksen 3, Anton Lindskog 2.

Fakta

Kungaligan

Nebojsa Simic 3

Richard Hanisch 2

Fredric Pettersson 1

Marcus NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons