Annons

Simmare drogad på VM – utredning startad

Kanadensiskan Mary-Sophie Harvey, 22, hävdar att hon blev drogad på sim-VM.
Nu har en utredning inletts.
Simning • Publicerad 8 juli 2022

Internationella simförbundet, Fina, kommer starta en utredning efter att den kanadensiska simmaren Mary-Sophie Harvey, 22, hävdat att hon blev drogad utan hennes vetskap under den sista kvällen av sim-VM i Budapest, Ungern.

Den 22-åriga kanadensiskan berättade om händelsen på Instagram i onsdags, där hon bland annat skrev att hon vaknade upp "helt borta" och med "ett dussin blåmärken" på kroppen dagen efter den sista kvällen.

Annons

Enligt Harvey firade hon avslutningen av VM på ett förnuftigt sätt, men att hon inte kommer ihåg något alls.

22-åringen fick även en spricka i revbenet och en lättare hjärnskakning och hon publicerade även bilder på skadorna där hon tillade att hon skämdes.

"Jag är fortfarande rädd för att tänka på det okända den kvällen", skrev hon.

I ett meddelande till AFP har Fina skrivit att de är djupt oroade över Harveys välmående samt att de är i kontakt med det kanadensiska simförbundet och arrangören av mästerskapet.

Harvey tog en bronsmedalj i Budapest-VM på 4x200 meter frisim.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons