Annons

Simon blev mästare bland juniorerna

ORIENTERING Inte helt oväntat tog Ronnebys snabbfotade ryss Michail Mamleev hem sydsvenska mästerskapet bland herrarna. Han var hela fem minuter snabbare än Johan Modig, Pan-Kristianstad. Bland damerna triumferade Carina Svensson från Eksjö. Kristianstad fick en mästare på juniorsidan genom Simon Svensson, Pan-Kristianstad.
Sport • Publicerad 23 april 2001

–Jag hade säkert kunnat göra ett snabbare lopp och fyra av mina fem minuter fram till Mamleev beror på missar, berättar Johan Modig. Men det gick verkligen jättetungt att springa i dag.

–Det beror på att jag körde ett jättetufft träningspass i Vångabackarna under fredagskvällen för att förbereda mig inför Tiomila. Löpmässigt var det jobbigt. –Det var en bra bana över 14,5 kilometer och den höll nästan elitserieklass. Där springer vi allmänhet lite längre på den klassiska distansen.

Annons

Elitserien startade bra på den klassiska distansen för Johan Modig, men han hade stora problem på kortdistansen.

–Jag måste skärpa till mig ordentligt när det gäller att springa kortdistans. Det går inte att missa fyra minuter som jag gjorde på fjärde kontrollen under påskhelgen. Om jag räknar bort de minuterna hade jag kunnat vara tia.

–Hela tiden måste man vara skärpt på kortdistansen och det gäller att inte springa för fort. Sydsvenska mästerskapen i orientering har inte varit någon höjdare på många år. Tävlingens klass och klang försvann för många år sedan. Nu återstår ett par år på det klassiska arrangemanget. Efter 2003 blir det bara en tävling för ungdomar.

–Nästa års SSM avgörs i samband med första omgången i Elitserien, avslöjar Jan-Eric Nelking. Den avgörs i trakten av Karlshamn.

Carina Svensson som blev sydsvensk mästarinna hade gjort några småmissar och bästa skånska bland damerna blev Pan-Kristianstads Danute Månsson.

Simon Svensson och Jonas Nyberg parhästar från Pan-Kristianstad var snabbast bland 18-årsgrabbarna. I D20 tog Lotta Lewis-Johnsson, Helsingborg hem mästerskapet. Rickard Gunnarsson, Orion var snabbast på kortdistansen, när Lunds OK hade en nationell tävling på söndagen.

Då avgjordes även SSM-stafetten för ungdomar och här vann Halland före Småland och Skåne blev fyra.

–Rickard Gunnarsson har tränat tufft i vinter och under våren. Han kommer att bli bra i år, berättar Jan Nilsson, bosatt i Åhus och ledare i OK Orion. Om ett par år kan han vara ett ankare i landslaget.

I övrigt noterar vi att det var Pan-Kristianstadslöparen Jonas Nyberg vann i H18, där klubbkamraten Simon Svensson blev trea.

Av Eje Johansson 044-18 55 55
Av Eje Johansson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons