Annons

Sista chansen att övertyga för Forsling

Fem matcher avklarade – en kvar. Lördagens match mot Vimmerby kan bli forwarden Hampus Forslings sista i KIK.– Vi har en dialog, men just nu kan jag inte ge dig mer än så.
Ishockey/Kristianstad • Publicerad 18 november 2017
Hampus Forsling spelar för ett permanent kontrakt i KIK. Foto: Bosse Nilsson
Hampus Forsling spelar för ett permanent kontrakt i KIK. Foto: Bosse Nilsson

Det var inför derbyt mot Tyringe den 30 oktober som KIK knöt till sig två spelare.

Med backen Tobias Björklund skrev man ett längre kontrakt (1+1 år), medan forwarden Hampus Forsling fick ett korttidskontrakt över sex matcher för att visa att han var rätt man för KIK.

Annons

– Jag tycker att det var en bra deal för båda parter. Kristianstad får en chans att se mig i deras miljö och jag får möjlighet att känna att det är rätt för mig, säger 23-årige Hampus Forsling, som inledde säsongen i Skövde.

Har du inte känt press på dina axlar att du ”bara” har sex matcher på dig att övertyga Mats Lusth och de övriga i lagledningen att du ska ha ett permanent kontrakt?

– Både ock. Alltså, funkar det så funkar det. Jag har vetat om förutsättningarna och har inte haft några problem med det.

Direkt i första matchen placerades Forsling i kedjan med poängmaskinerna Fredrik Hansson och Johan Skinnars.

För egen del har det blivit två mål och två assist på fem matcher, men det är inte poänggörandet som är Forslings huvudsakliga uppgift i den kedjan.

– Min roll är att jobba fram puckar åt dem (Hansson och Skinnars) och skapa ytor. Båda två är extremt skickliga spelare och är två av de bästa spelarna i hela hockeyettan.

Hur tycker du att det har gått för egen del?

– Jag har kommit in i det skapligt. Jag har dock blandat och gett och känner att jag kan spela på en högre nivå. Men det är en del nytt med nytt lag och så vidare, men det känns helt okej, säger Forsling som kommer från en riktig hockeyfamilj.

Han har två yngre bröder; Gustav, 21 och Hannes 16. För den hockeykunnige klingar Gustav Forsling bekant.

Han är inne på sin andra NHL-säsong i Chicago Blackhawks och har SHL-spel och flera JVM-turneringar på meritlistan. Yngsta brodern Hannes spelar J18-hockey i Linköping.

Annons

– Vi har alla gått/går på hockeygymnasiet i Linköping och det har varit en bra skola. Föräldrarna fick skjutsa oss en hel del på träningar och matcher när vi var yngre. Hela familjen andas hockey, säger Hampus Forsling och skrattar till.

Blir du kvar i KIK?

– Vi har en dialog, men just nu kan jag inte ge dig mer än så.

KIK:s sportchef och assisterande tränare Joakim Johansson:

– Vi har till lördag att se på honom. Han har gjort det bra och visat bra karaktär och att han verkligen vill vara i Kristianstad. Där är vi just nu.

Oavsett om matchen mot Vimmerby på lördag blir den sista i KIK-tröjan eller inte så är den speciell för Forsling. Han spelade i just Vimmerby säsongen 2015/16.

– Jag hade ett bra hockeyår där. Klubben har verkligen etablerat sig som ett topplag i ettan och har något speciellt på gång. Men helst så vinner jag gärna mot Vimmerby.

Hampus Forsling. Foto: Bosse Nilsson
Hampus Forsling. Foto: Bosse Nilsson
Inför

Vimmerby–Kristianstads IK

15.00

När: Lördag.

Var: Kristianstads Ishall.

Vad: Hockeyettan södra.

Följ matchen: Live på kristianstadsbladet.se.

Läget i laget

Forwarden Herman Hansson är tillbaka efter sjukdom och är redo för spel. Backen Jonas Halvarsson tränar för fullt, men är enligt lagledningen inte redo för sin KIK-debut än. Sedan tidigare saknas även forwarden Roger Ohlsson på grund av hjärnskakning.

Tränarkommentar

Mats Lusth: Jag ser väldigt mycket fram emot den här matchen. Vi möter ett topplag på bortais, en bra utmaning för oss. En intressant och rolig match att spela. Förutom andraperioden senast så har vi haft två bra veckor och tagit ett steg uppåt. Vi börjar få tryck i benen, vilket behövs nu när vi närmar oss slutet av serien.

Omgången

Fredag: Halmstad–Kallinge/Ronneby.

Lördag: Vimmerby–KIK.

Söndag: Nybro–Helsingborg, Tranås–Hanhals, HC Dalen–Tyringe, Grästorp–HA74.

Tabell

Se här

Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons