Annons

Sista planen ska rädda IFK

HANDBOLL Än är hoppet inte ute för IFK Kristianstad. En sista plan är på väg att ta form, och ett nytt möte med kronofogden planeras idag. –Jag är optimistisk, säger IFK:s ekonomiske rådgivare Roland Jensen.
Sport • Publicerad 19 januari 2001

Efter mötet med kronofogdemyndigheten i måndags verkade hoppat vara ute för skuldtyngda IFK Kristianstad. Av den totalt fyra miljoner kronor stora skulden så behövde 1,5 miljon tas fram inom de närmaste dagarna för att klubben skulle klara sig undan konkurs.

–Det ser mörkt ut, sa klubbens ordförande Ingvar Edvardsson direkt efter mötet med kronofogden.

Annons

Men nu, tre dagar senare har läget ljusnat betydligt.

En ny, justerad plan, är på väg att ta form, och i dag hoppas Roland Jensen att de sista pusselbitarna i den nya planen faller på plats.

–Jag väntar svar från några berörda parter, och så fort jag fått ett positivt besked så kommer jag att underrätta kronofogden och se hans preliminära uppfattning om förslaget, säger Roland Jensen.

nHur har läget så drastiskt förändrats sedan i måndags, då?

–Det är egentligen inte så mycket som har förändrats, men vi närmar oss slutfasen nu och vissa bitar börjar falla på plats. Vi vet fortfarande inte riktigt hur det slutar, men jag kan säga så mycket som att det ser ganska bra ut. Jag är optimistisk.

Något slutgiltigt besked får IFK Kristianstad dock inte förrän på måndag, när nästa inplanerade möte med kronofogdemyndigheten äger rum.

Av Cecilia Svensson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons