Annons

"Självklart är man extra revanschsugen"

KIK är ute efter revansch. Laget ska visa att 2–5-förlusten i måndagens seriefinal mot Troja/Ljungby var en isolerad händelse.– Självklart är man extra revanschsugen, säger Sebastian Magnusson inför mötet med Kallinge/Ronneby, där han spelat de fem senaste säsongerna.
Ishockey/Kristianstad • Publicerad 21 oktober 2016
Sebastian Magnusson nu (KIK) och då (Kallinge/Ronneby). Foto: Peter Åklund & Bosse Nilsson
Sebastian Magnusson nu (KIK) och då (Kallinge/Ronneby). Foto: Peter Åklund & Bosse Nilsson

Den 28-årige forwarden lägger inte någon större vikt vid serieledarens förlust.

– Jag tycker att vi har spelat bra under hela säsongsinledningen. Vi var inte jättedåliga mot Troja, men vi har startat alla matcherna bra och gått ut med fart. Mot Troja gjorde vi av någon anledning inte det, samtidigt som de förstås var väldigt bra.

Annons

– Men vi ska inte dra alltför stora växlar av den här matchen, vi har en bra stämning i laget och det är bra fart, samt energi på träningarna. Fast självklart är man extra revanschsugen, vi vill tillbaka in på vinnarspåret.

Den 198 centimeter långe Växjösonen gör sin första säsong i Kristianstads IK efter fem raka säsonger i Kallinge/Ronneby.

– Det blir så klart lite speciellt att möta dem nu. Jag snackar lite ibland med deras center Andreas Nordfeldt, annars är det ju nästan ett helt nytt lag de har den här säsongen. Men jag lägger inte fokus på det, det är bara vinst som gäller.

Efter att ha varit knäskadad i säsongsinledningen har Magnusson nu gjort fem matcher i höst.

Kommer ditt första mål i den sjätte?

– Ha ha, jag hoppas på det. Jag missade ju öppet mål i förra matchen.

Fakta

"Släkten är värst"

Sebastian Magnusson, KIK: Forwarden representerade Kallinge/Ronneby i fem säsonger, 2011-16.

Amil Krupic, KIK: Backen representerade Kallinge/Ronneby i en säsong, 2015-16. Inlånad till KIK under våren, nu helt KIK:s spelare.

Per Ljusteräng, Kallinge/Ronneby: Tränaren representerade KIK i tre säsonger, 2008-2011.

Inför

KIK–Kallinge/Ronneby

16.00

Vad: Hockeyettan.

Var: Kristianstads ishall.

När: Lördag.

Följ matchen: Live på kristianstadsbladet.se

Läget i laget

Forwarden Markus Palmberg är fortsatt borta på grund av hjärnskakning. Målvakten Joakim Strandberg är borta efter brutet finger (Mörrums målvaktstränare Dennis Karlsson ersätter i båset). Därmed fortsätter Joel Gistedt att vakta målet. Backen Melker Karlsson är utlånad oktober ut till Mörrum i hockeytvåan, medan forwarden Jakob Forslund är utlånad till Surahammar i hockeyettan. Mot Troja i måndags var Kim Runermark och målskytten Peter Rooth uppsatta som extraspelare.

Motståndet

Kallinge/Ronneby är sexa i hockeyettan södra, men vann senast med 6–1 mot jumbon Varberg på hemmais (6–0 efter två perioder). Före Trojamatchen besegrade KIK också Varberg, då med 6–0.

Tränarsnack

Mats Lusth, KIK: Vi är revanchsugna. Men vi var inte dåliga mot Troja, det var en jämn första period där vi hade fyra stolpskott innan de gjorde 0–1. Sedan var det special teams som avgjorde (resterande fyra Trojamål i powerplay). Vi har under veckan jobbat på att vi ska agera i stället för att reagera, och på fredagsträningen tränade vi special teams. Kallinge är ett skridskostarkt lag och jag är lite förvånad att de ligger sexa, de borde ha tagit fler poäng.

Omgången

Lördag: Tranås–Vimmerby, Halmstad–Dalen, KIK–Kallinge/Ronneby.

Söndag: Hanhals–Nybro, Helsingborg–Varberg, Tyringe–Troja/Ljungby.

Tabellen

Se HÄR.

Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons