Annons

Sjätte raka förlusten – Leeds fast i botten

Fotboll • Publicerad 10 mars 2022
Leeds nye tränare Jesse Marsch har inlett med två raka förluster – och laget är fortfarande inblandat i bottenstriden i allra högsta grad.
Leeds nye tränare Jesse Marsch har inlett med två raka förluster – och laget är fortfarande inblandat i bottenstriden i allra högsta grad.Foto: Tim Goode/AP/TT

Nyligen sparkade Leeds tränaren Marcelo Bielsa, som i sin tur ersattes av Jesse Marsch.

Marschs första match som ny tränare slutade med en 0–1-förlust mot Leicester i helgen – och på torsdagen blev det en ny förlust då laget föll med 0–3 hemma mot Aston Villa. Förlusten var Leeds sjätte raka i ligaspelet.

Annons

Med tio omgångar kvar av Premier League är Leeds två placeringar och två poäng ovanför nedflyttningsstrecket.

Glädjande för Leeds var att nästjumbon Watford och jumbon Norwich även de åkte på torsk på torsdagen.

Norwich förlorade med 1–3 hemma mot Chelsea, medan Watford, med Ken Sema på bänken, fick stryk med hela 0–4 borta mot Wolverhampton.

Ett lag som däremot har lämnat bottenstriden bakom sig är Newcastle. Med Emil Krafth från start tog Newcastle sin andra raka seger och den femte de senaste sex omgångarna, vilket innebär att man nu är på 14:e plats i tabellen.

Fakta: Bottenstriden i Premier League

15) Brentford, 27 poäng (28 spelade matcher)

16) Leeds, 23 (28)

17) Everton, 22 (25)

18) Burnley, 21 (26)

19) Watford, 19 (28)

20) Norwich, 17 (28)

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons