Sjöström om pandemin: "Otroligt overkligt"

Simstjärnan och OS-hoppet Sarah Sjöström beskriver coronapandemin som overklig.
Simning • Publicerad 3 maj 2020
Sarah Sjöström beskriver livet under coronapandemin som "otroligt overkligt". Arkivbild.
Sarah Sjöström beskriver livet under coronapandemin som "otroligt overkligt". Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Sjöström var gäst i SVT:s "Sportspegeln" och berättade där att hon känner flera simmare runt om i världen som har drabbats av covid-19.

– Det är blandat, vissa har sagt att det var som en vanlig förkylning och vissa att det är det värsta de har varit med om i sitt liv. Och det är unga idrottare i min egen ålder, säger 26-åringen.

Sjöström tog en OS-medalj av varje valör i Rio 2016, med guldet på 100 meter fjäril som höjdpunkt, och var ett av Sveriges största guldhopp inför Tokyospelen som skulle ha avgjorts i månadsskiftet juli/augusti.

Men coronapandemin har flyttat spelen ett år framåt i tiden.

– Det är den största utmaning jag har varit med om. Jag försöker hålla i mina rutiner och underhålla den hårda träningen jag har lagt ned, säger Sjöström.

Vanligtvis brukar Sjöström spendera ungefär hälften av sin träningstid i Turkiet med sin internationella simklubb men under coronapandemin sker all träning hemma i Stockholm.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.