Annons

Sjöström om pandemin: "Otroligt overkligt"

Simstjärnan och OS-hoppet Sarah Sjöström beskriver coronapandemin som overklig.
Simning • Publicerad 3 maj 2020
Sarah Sjöström beskriver livet under coronapandemin som "otroligt overkligt". Arkivbild.
Sarah Sjöström beskriver livet under coronapandemin som "otroligt overkligt". Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Sjöström var gäst i SVT:s "Sportspegeln" och berättade där att hon känner flera simmare runt om i världen som har drabbats av covid-19.

– Det är blandat, vissa har sagt att det var som en vanlig förkylning och vissa att det är det värsta de har varit med om i sitt liv. Och det är unga idrottare i min egen ålder, säger 26-åringen.

Annons

Sjöström tog en OS-medalj av varje valör i Rio 2016, med guldet på 100 meter fjäril som höjdpunkt, och var ett av Sveriges största guldhopp inför Tokyospelen som skulle ha avgjorts i månadsskiftet juli/augusti.

Men coronapandemin har flyttat spelen ett år framåt i tiden.

– Det är den största utmaning jag har varit med om. Jag försöker hålla i mina rutiner och underhålla den hårda träningen jag har lagt ned, säger Sjöström.

Vanligtvis brukar Sjöström spendera ungefär hälften av sin träningstid i Turkiet med sin internationella simklubb men under coronapandemin sker all träning hemma i Stockholm.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons