Annons

Skadade Bahoui: "Är nära mållinjen"

Skadan i december tvingade Nabil Bahoui till operation och med det följde en prognos på åtta månaders rehab.
Men redan nu är AIK-mittfältaren nära comeback.
Fotboll • Publicerad 10 juni 2020
AIK-mittfältaren Nabil Bahoui hoppas snart vara tillbaka efter skadan.
AIK-mittfältaren Nabil Bahoui hoppas snart vara tillbaka efter skadan.Foto: Jonathan Näckstrand/TT

Nabil Bahoui hann bara spela 13 matcher i AIK innan säsongen förstördes av en skada.

Och innan fjolåret var över kom nästa hårda slag för mittfältaren:

Annons

"Nabil Bahoui har opererats för en underkroppsskada som han ådrog sig under slutdelen av årets träningsverksamhet. Nu väntar en rehabilitering som uppskattas ta ungefär åtta månader", skrev klubben i ett uttalande.

Några åtta månader verkar det dock inte bli tal om.

– Jag kan säga att jag har test nästa vecka och om jag klarar det så går jag in i lagets träning. Sedan vet ingen hur mycket tid jag behöver för att komma in i rytm och tempo, säger han.

Kollar balansen

TT: Vad är det för typ av test?

– Man jämför kroppen, hur den är balanserad. Typ om högerarm är lika stark som min vänstra. Man kollar om balansen är intakt och om den är det så är det bara att släppa ut mig till laget.

– Sedan kan jag kanske inte rivstarta med laget utan jag får nog trappa upp. Hur lång tid tar det? Det är en bra fråga.

Hoppas på spel i juli

När coronapandemin flyttade fram den allsvenska premiären fick 29-åringen lite extra tid till sin rehabilitering, och när han inte har drabbats av några bakslag siktar han på att vara en del av tränaren Rikard Norlings matchtrupp någon gång i juli.

– Det är inte positivt med coronaviruset på något sätt men om vi skulle se vem som har gynnats av det så är det alla som har varit skadade, säger Nabil Bahoui.

– Ur ett sportsligt perspektiv har det gynnat mig. Jag har fortfarande inte missat någon match – förutom cupmatcher – och det kunde så klart ha varit värre.

AIK inleder säsongen borta mot Örebro på söndag. Sedan väntar IFK Norrköping (hemma), Hammarby (borta), Malmö FF (h), IFK Göteborg (b), Falkenberg (h).

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons