Skakigt Tottenham tog första segern med Conte

Nye tränaren Antonio Conte såg nervöst på när Tottenham tappade 3–0 till 3–2 mot Vitesse.
Men italienaren lyckades ändå avgå med segern i en galen fotbollsmatch som innehöll tre röda kort.
Fotboll • Publicerad 4 november 2021
Antonio Conte.
Antonio Conte.Foto: Frank Augstein AP/TT

Antonio Conte lyckades i sista stund lösa alla nödvändiga dokument för att få stå vid sidlinjen när Londonlaget tog emot nederländska Vitesse i Europa Conference League.

Och han kunde inte ha drömt om en bättre start.

Tottenham ledde med 3–0 redan efter en halvtimme då Heung-min Son och Lucas Moura gjort var sitt mål, och Vitesse-mittbacken Jacob Rasmussen noterats för ett självmål.

Sedan rämnade Tottenhams försvarsmur och det stora övertaget förvandlades till ett ynka måls ledning inom loppet av några minuter.

Rasmussen revanscherade sig och nickade in 1–3 på hörna innan slovakiske mittfältaren Matus Bero satte dit 2–3, som innebar att Vitesse återigen var med i matchen.

Än besvärligare blev det för Conte när mittbacken Cristian Romero visades ut efter att ha brottat ner en Vitesse-spelare i den andra halvleken.

Bortalaget inledde en mäktig forcering, men Tottenham-målvakten Hugo Lloris såg till att Londonlaget behöll ledningen. När det nederländska laget sedan åkte på två röda kort inom loppet av fyra minuter kunde Tottenham åter ta kommandot och säkra trepoängaren.

Norska Bodø/Glimt såg samtidigt ut att följa upp den sensationella 6–1-segern mot Roma för ett par veckor sedan med att återigen besegra det italienska storlaget.

Men trots att man hade ledningen två gånger om i matchen lyckades Roma komma tillbaka och i slutminuterna kunde brasilianske Roger Ibañez sätta dit 2–2-målet.