Annons

Skallfraktur för elvaårig talang efter krasch

Hon är bara elva år och har som mål att bli Storbritanniens yngsta olympier någonsin nästa år.
Nu har skateboardtalangen Sky Brown råkat ut för en otäck krasch – med en skallfraktur och brutna ben i handen som följd.
"Jag är okej", skriver hon på Instagram.
Skateboard • Publicerad 2 juni 2020
OS-aktuella elvaåringen Sky Brown landade illa under en träning i Kalifornien och fick bland annat en skallfraktur. Arkivbild.
OS-aktuella elvaåringen Sky Brown landade illa under en träning i Kalifornien och fick bland annat en skallfraktur. Arkivbild.Foto: Nicole Neri/AP/TT

Det var under en träning i Kalifornien, USA, som Sky Brown föll från en ramp, slog huvudet i marken och tog sedan emot sig med vänsterhanden.

Den blott elvaåriga supertalangen, vars mål är att ta plats i Storbritanniens OS-trupp när sporten nästa år gör debut i olympiska sammanhang, uttalade sig efter den brutala landningen på sitt Instagramkonto:

Annons

"Jag brukar vanligtvis inte lägga upp mina krascher eller prata om dem, men det här var min värsta krasch. Jag vill bara att alla ska veta att det är okej. Oroa er inte, jag är okej".

"Inget ska stoppa mig"

Någon rädsla för att tappa kontrollen igen tycks hon dock inte ha. Sky Brown låter hälsa att hon, den brutala kraschen till trots, snart är tillbaka på sin bräda och fortsätter mot sitt mål att bli olympisk mästare.

"Jag kommer att fortsätta att tänja på gränserna för tjejer med mitt skateboard-åkande och surfande. Jag kör för guld 2021 och ingenting ska stoppa mig", skriver hon.

Kraschlandningen resulterade i en skallfraktur och brutna ben i handen, men det brittiska skateboard-landslaget hälsar att Brown efter sin operation kommer att bli helt återställd.

"Tur som lever"

Enligt BBC fördes elvaåringen till sjukhus med helikopter, och enligt den brittiska kanalen fruktade hennes pappa, Stewart, det värsta.

"När hon först kom till sjukhuset så fruktade vi alla för hennes liv. Sky trillade på det svåraste sättet hon någonsin gjort och har tur som lever", säger han.

På grund av coronapandemin har OS i Tokyo skjutits upp till sommaren 2021. Väl där är Sky Browns plan att bli den yngsta brittiska olympiern någonsin, vilket simmaren Margery Hinton alltjämt är sedan hon ställde upp i OS i Amsterdam 1928 som 13-åring.

Förutom skateboard gör även surfning, klättring och karate debut i de olympiska spelen i Japan medan baseboll/softboll återinförs på programmet.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons