Annons

Skandalscener på Tele2 när Dif räddade kryss

Djurgården spelade oavgjort mot Norrköping (2–2) i allsvenskan.
Men det var inte den stora snackisen.
Det handlade i stället om att supportrar stormade planen i halvtidspausen.
Fotboll • Publicerad 11 juni 2023
Supportrar tog sig in på planen.
Supportrar tog sig in på planen.Foto: Fredrik Persson/TT
Djurgården och Norrköping delade på poängen i huvudstaden.
Djurgården och Norrköping delade på poängen i huvudstaden.Foto: Fredrik Persson/TT

Mitt under halvtidsintervjuerna i allsvenska mötet mellan Djurgården och Norrköping på Tele2 arena i Stockholm utspelade sig stor dramatik.

Ett litet antal supportrar sprang in på planen innan de brottades ned av säkerhetsvakter.

Annons

Reportern Jonas Dahlqvist, som var den som genomförde intervjuerna, berättar att rörde sig om en flaggstöld mellan olika supportergrupper.

– Det var en så kallad "flaggstöld" mellan supportergrupperna. Två stycken supportar hade snott en flagga från den ena sektion och en jakt följde efter det. Säkerhetspersonalen var väldigt snabbt på plats och tog hand om det. Sedan var det även bråk i ena hörnet av en läktarsektion, säger han.

Målvaktstavla gav 2–0

Dessförinnan hade Norrköping ryckt åt sig en tidig 2–0-ledning.

Marco Lund öppnade målskyttet i den 27:e minuten när han höll sig framme på en frispark. Och Victor Lind dubblerade bortalagets ledning kort senare när Djurgården-målvakten Jacob Widell Zetterström hängt rejält med tvätt utanför det egna straffområdet.

– Vi gör en för dålig första halvlek för att kunna vinna i dag. Lite för mycket enkla bolltapp och vi blir straffade. Totalt sett inte tillräckligt bra, säger Marcus Danielson i Discovery+ och fortsätter:

– Det är absolut inte okej med en poäng. Vi har nästan 45 minuter på oss att göra ett till mål.

Hemmalaget fick in en reducering när Elias Anderssons frispark gick i mål via en Norrköpingsskalle.

Kvitterade på hörna

Efter paus var det en Djurgårdsskalle som skulle fixa kvitteringen. Efter bara tre minuter steg Marcus Danielson till väders och knoppade in 2–2 på hörna.

En intensiv hemmapress kom av sig när matchen satt sig något i den andra halvleken och det var i stället Norrköping som var närmast att avgöra med en stolpträff i den 80:e minuten.

Men dödläget stod sig matchen ut. Det var Djurgårdens första poängtapp på hemmaplan för säsongen.

Annons

– Man vill helst ha tre poäng när man leder med 2–0 men det var absolut ett godkänt resultat. En viktig poäng för oss som lag, säger Norrköpings tränare Glen Riddersholm.

Djurgården är femma i allsvenskan på 21 poäng medan Norrköping parkerar på en åttondeplats, tre poäng färre med med en match till godo.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons