Annons

Skandalspelaren Leipsic får sparken

Ishockey • Publicerad 8 maj 2020
Washingtons Brendan Leipsic, till vänster, i ett slagsmål mot Philadelphias Nicolas Aube-Kubel. Arkivbild.
Washingtons Brendan Leipsic, till vänster, i ett slagsmål mot Philadelphias Nicolas Aube-Kubel. Arkivbild.Foto: Nick Wass/AP/TT

NHL-forwarden Brendan Leipsic har hamnat i blåsväder sedan det avslöjats att han deltagit i en privat gruppchat på sociala medier där det skrivits grova och sexistiska kommentarer om kvinnor.

Nu agerar Washington Capitals – och sparkar 25-åringen.

Annons

Även hans lillebror Jeremy Leipsic, 23, som deltog i samma chat, har fått sparken av sitt universitetslag, Manitoba Bisons, rapporterar Winnipeg Sun.

"Ledarskap, respekt och integritet är hörnstenar i Bisons idrottsgemenskap och som ett resultat av denna situation har vi nu beslutat att befria studenten/idrottaren", skriver skolan i ett uttalande.

NHL och klubben har fördömt Leipsic och hans chattgrupp. Leipsic har i chattgruppen också skrivit kränkande kommentarer om sina kedjekamrater, enligt Washington Post. Brendan Lipsic har bett om ursäkt.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons