Skandalspelaren Leipsic får sparken

Ishockey • Publicerad 8 maj 2020
Washingtons Brendan Leipsic, till vänster, i ett slagsmål mot Philadelphias Nicolas Aube-Kubel. Arkivbild.
Washingtons Brendan Leipsic, till vänster, i ett slagsmål mot Philadelphias Nicolas Aube-Kubel. Arkivbild.Foto: Nick Wass/AP/TT

NHL-forwarden Brendan Leipsic har hamnat i blåsväder sedan det avslöjats att han deltagit i en privat gruppchat på sociala medier där det skrivits grova och sexistiska kommentarer om kvinnor.

Nu agerar Washington Capitals – och sparkar 25-åringen.

Även hans lillebror Jeremy Leipsic, 23, som deltog i samma chat, har fått sparken av sitt universitetslag, Manitoba Bisons, rapporterar Winnipeg Sun.

"Ledarskap, respekt och integritet är hörnstenar i Bisons idrottsgemenskap och som ett resultat av denna situation har vi nu beslutat att befria studenten/idrottaren", skriver skolan i ett uttalande.

NHL och klubben har fördömt Leipsic och hans chattgrupp. Leipsic har i chattgruppen också skrivit kränkande kommentarer om sina kedjekamrater, enligt Washington Post. Brendan Lipsic har bett om ursäkt.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.