Skellefteå illa ute i CHL

Skellefteå är illa ute i Champions Hockey League efter andra förlusten på tre matcher. Precis som i förra veckan blev Lugano för svårt och Skellefteå föll på hemmaplan med 3–5.
Ishockey • Publicerad 3 september 2021
Albin Sundsvik gjorde mål för Skellefteå, men hans lag föll mot Lugano i CHL. Arkivbild.Foto: Pär Bäckström/TT

– Det var en sur torsk. De fick målen i rätt läge, vi hade en bra chans att utjämna till 3–3 men i stället gör de mål direkt efter, säger nye Skellefteåtränaren Robert Ohlsson till SVT.

Situationen han pratade om kom i andra perioden när Joakim Lindström fick en kanonchans att göra 3–3 i halvöppet mål, men gästernas målvakt Niklas Schlegel gjorde en kanonräddning. I stället kontrade Lugano och tremålsskytten Luca Fazzini kom direkt från utvisningsbåset och kunde göra 4–2 i friläge mot hemmamålvakten Gustaf Lindvall.

Adam Mascherin, Albin Sundsvik och Oskar Nilsson gjorde Skellefteås mål.

Tappara leder gruppen på åtta poäng, Lugano har sex och Skellefteå är bara trea på tre poäng. De två första lagen går vidare till slutspel.

Även Växjö föll efter två raka segrar i förra veckan. Sparta Prag blev för svårt på bortaplan och vann med 2–1 efter förlängning. Martin Lundberg gav Växjö ledning i första perioden, men Vladimir Sobotka kvitterade i den andra innan David Kase avgjorde i förlängning. Trots förlusten toppar Växjö fortfarande gruppen, en poäng före tyska Bremerhaven.