Annons

Skellefteåspelare stängs av efter spark

Skellefteås Oskar Nilsson riktade en spark mot Rögles Adam Tambellini i SHL-matchen mellan lagen.
Nu stängs han av i två matcher.
Ishockey • Publicerad 12 december 2021
Oskar Nilsson stängs av. Arkivbild.
Oskar Nilsson stängs av. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

"Nämnden anser inte att rörelsen är en naturlig rörelse för att upprätthålla balansen utan finner det utrett att Oskar Nilsson använt sitt ben och fot för att sparka motståndaren. Han har därmed gjort sig skyldig till kicking", skriver disciplinnämnden i sitt beslut.

Det var i den tredje perioden lördagens match som händelsen inträffade. Nilsson hamnade på knä efter en duell med Tambelli, och när han reste sig upp riktade han en spark mot Röglespelaren och träffade magen. Tilltaget resulterade inte i någon utvisning under matchens gång, men nu har SHL beslutat att straffa honom i efterhand.

Annons

"Jag förstår att ni ser att min fot åker upp på ett onaturligt sätt men jag lovar och försäkrar att det absolut inte var min intention utan snarare ett kvitto på min begränsade balans. Jag är i efterhand väldigt oförstående då jag inte uppfattade detta som en situation överhuvudtaget under matchen", säger Oskar Nilsson i ett uttalande till disciplinnämnden.

Skellefteåbacken missar i och med avstängningen de kommande SHL-matcherna mot Oskarshamn samt Djurgården.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons