Annons

Skidförbundet startar ny rullskidstour

Längdåkarna vill ha fler tävlingar på sommaren, och får sin önskan infriad.
En ny cup i rullskidor ser dagens ljus i juni.
"Intresset att följa våra landslagsåkare finns även på sommaren", säger landslagschefen Anders Byström.
Skidor • Publicerad 4 april 2022
Ebba Andersson och Moa Hansson under en rullskidtävling i Trollhättan förra året. Arkivbild.
Ebba Andersson och Moa Hansson under en rullskidtävling i Trollhättan förra året. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Vintertid råder det ingen brist på tävlingstillfällen för de främsta svenska längdåkarna. Toppskiktet håller till i världscupen och för resten av eliten finns tävlingar i både Skandinaviska cupen och svenska Smart Energy Cup att tillgå.

På sommaren har det däremot funnits utrymme för förbättring, säger Svenska skidförbundets längdchef Lars Öberg. Därför startar man nu Smart Energy Sommar Cup, bestående av tre rullskidstävlingar i Falun, Linköping respektive Trollhättan.

Annons

"Vi har fått önskemål både från aktiva och längdskidssverige om att det borde finnas fler tillfällen att tävla även på sommaren. Det efterfrågas arrangemang med publik och festliga inslag", säger Lars Öberg i ett pressmeddelande.

Första tävlingen blir 2–3 juni på Lugnet i Falun, och kommer också markera kickoff för längdlandslagets tävlingssäsong.

"Det blir ett bra tillfälle för oss att visa upp verksamheten och tävla i samband med att vi har uppstartssamling med alla landslagstrupper. Rullskidor är en naturlig del av träningen på sommaren för de flesta och Smart Energy Sommar Cup ger de aktiva möjlighet att få hålla i gång nerven även på sommaren", säger landslagschefen Anders Byström.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons