Annons

Skulder på 40 miljoner om HIF går i konkurs

Räkenskaperna hos Helsingborgs IF är inte bedrövliga. De är värre än så, och det har gått snabbt utför med ekonomin sedan i fjol.
Sport • Publicerad 20 december 2002

Nyligen gick beslöt Helsingborgs kommunstyrelse att gå i borgen för ett lån på 10 miljoner kronor. Det var förmodligen nödvändigt för att undvika att ett av stans främsta varumärken – fotbollen, nybyggda Olympia – gick i konkurs. Om det gått för långt, att klubbens försatts i konkurs, så hade skulderna hamnat på 40 miljoner kronor, skriver Helsingborgs Dagblad. Stoppas inte den negativa ekonomiska utförslöpan hotas HIF av nedflyttning till superettan 2005. –Jag är oerhört förvånad över utvecklingen i HIF. Så sent som i fjol låg de på plus och då var de inte i närheten att hamna på vår bevakningslista. Den enda slutsats jag kan dra är att det brustit rejält i den ekonomiska uppföljningen, säger Kenneth Tallinger, ordförande i Svenska fotbollförbundets licensnämnd. Nämnden är ett kontrollorgan för elitlicensen. Den som klubbarna i allsvenskan och superettan är kopplade till och därför måste uppfylla en rad krav i ekonomin och anläggningarna. Gången är följande: 31 december 2002: Licensnämnden tar del av årets bokslut. Vid ett negativt eget kapital – skulderna får inte vara större än tillgångarna – måste Helsingborgs IF lämna in en handlingsplan som visar vilka åtgärder klubben tänker sätta in för att hamna på plus 2003. (TT)

FOTBOLL HELSINGBORG
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons